Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελένη, Γ. Ρίτσου από την ΑΣΙΠΚΑ

Η Ελένη, Γ. Ρίτσου από την ΑΣΙΠΚΑ
Μετά από τις τελευταίες απόπειρες της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ στις τουαλέτες του Bios με το Τρίπτυχο του Heiner Muller και στο θέατρο Χώρα με το έργο του Jan Fabre Είμαι Αίμα, η ομάδα επιχειρεί να βάλει το σκηνοθέτη της και ηθοποιό Δημήτρη Μπίτο στο σανίδι για να ερμηνεύσει το ποίημα Η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου, έναν από τους σημαντικότερους μονολόγους της Τέταρτης Διάστασης.

Το έργο θα παιχτεί μόνο για δώδεκα παραστάσεις από 7 Μαρτίου μέχρι 14 Απριλίου στο Booze.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Δράκου, Ηθοποιοί : Δημήτρης Μπίτος, Δημήτρης Μπρέντας, Φωτισμοί : Βασίλης Καψούρος, Σκηνικά – Κουστούμια: Clavie Duson.

Σχετικές ειδήσεις
Για την Ελένη: οι παραστάσεις παρατείνονται στο Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις
30.11.2016 16:47
Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της, στο πλαίσιο της πλατφόρμας νέων δημιουργών «Θέμα Εμφύλιος» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και τη θερμή υποδοχή που έλαβε από το θεατρόφιλο κοινό στον καινούργιο θεατρικό χώρο του Δημήτρη Λάλου Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, στο Γκάζι, η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη» παρατείνεται έως τις 5 Ιανουαρίου.
Τέχνη, ένας μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios
11.11.2016 15:29
Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει στο Bios τον μονόλογο Τέχνη, ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.
«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»  του Γιάννη Ρίτσου στο Αγγέλων Βήμα
27.10.2016 11:46
Στο φουαγιέ του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» θα παρουσιαστεί, για λίγες παραστάσεις, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» σε σκηνοθεσία Άσπας Κυρίμη με την Σοφία Σεϊρλή και την Ιώβη Φραγκάτου
«Για την Ελένη» από τον Μάνο Καρατζογιάννη στο TempusVerum-Εν Αθήναις
15.09.2016 11:49
Η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη» επιστρέφει στον καινούργιο θεατρικό χώρο του Δημήτρη Λάλου Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, στο Γκάζι, από τις 12 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με την Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Ελένης Παπαδάκη.
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου: τελευταίες παραστάσεις στην Αττική
24.08.2016 13:05
Η παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, επιστρέφει από 31 Αυγούστου στην Αττική για λίγες τελευταίες παραστάσεις.