Δύο διάσημοι καλλιτέχνες, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός και ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, με μια παρέα από λαμπρούς σολίστες, θα συναντηθούν στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστου Λαμπράκη, για να παρασύρουν το κοινό σε ένα αναπάντεχο ζευγάρωμα εικόνας, που εμπνέεται από τη μουσική, και μουσικής, που μετατρέπεται σε εικόνες.

Οι θεατές του Μεγάρου θα τον παρακολουθήσουν τον Αλέκο Φασιανό να ζωγραφίζει τη μουσική και να αφηγείται, μεταμφιεσμένος σε πτηνό, τους παιγνιώδεις στίχους που συνοδεύουν το Καρναβάλι των Ζώων του Καμίγ Σαιν-Σανς.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοφιλούς Σειράς Ημέρες Πιάνου την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο διεθνούς φήμης έλληνας πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος της βραδιάς, ο Αλέκος Φασιανός, στα παρασκήνια, θα αυτοσχεδιάζει ενώ οι μουσικοί στη σκηνή θα εκτελούν συνθέσεις του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, του Νταριούς Μιγιό, του Αστορ Πιατσόλα, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, του Αλφρεντ Νιούμαν, του Μανουέλ Πόνσε. Μια κάμερα θα παρακολουθεί τον ζωγράφο και θα μεταφέρει τις εικόνες του, που θα συγχρονίζονται με τη μουσική, σε μεγάλη οθόνη στην αίθουσα.

Μετά το διάλειμμα, ο ζωγράφος θα ανέβει στη σκηνή μεταμφιεσμένος σε πτηνό, για να συνοδεύσει τους μουσικούς, απαγγέλλοντας τους ευτράπελους στίχους, στη συναρπαστική και δημοφιλή σουίτα Το Καρναβάλι των Ζώων, του ρομαντικού Καμίγ Σαιν-Σανς. Ο Φασιανός υπογράφει και το σκηνικό που πλαισιώνει τα 14 μέρη της σύνθεσης, με το οποίο σχολιάζει αυτή τη ζωολογική μουσική φαντασία.