Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αλέκος Φασιανός ζωγραφίζει τη μουσική

Ο Αλέκος Φασιανός ζωγραφίζει τη μουσική
Δύο διάσημοι καλλιτέχνες , ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός και ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, με μια παρέα από λαμπρούς σολίστες, θα συναντηθούν στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστου Λαμπράκη, για να παρασύρουν το κοινό σε ένα αναπάντεχο ζευγάρωμα εικόνας, που εμπνέεται από τη μουσική , και μουσικής, που μετατρέπεται σε εικόνες.

Οι θεατές του Μεγάρου θα τον παρακολουθήσουν τον Αλέκο Φασιανό να ζωγραφίζει τη μουσική και να αφηγείται, μεταμφιεσμένος σε πτηνό, τους παιγνιώδεις στίχους που συνοδεύουν το Καρναβάλι των Ζώων του Καμίγ Σαιν-Σανς.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοφιλούς Σειράς Ημέρες Πιάνου την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο διεθνούς φήμης έλληνας πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος της βραδιάς, ο Αλέκος Φασιανός, στα παρασκήνια, θα αυτοσχεδιάζει ενώ οι μουσικοί στη σκηνή θα εκτελούν συνθέσεις του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, του Νταριούς Μιγιό, του Αστορ Πιατσόλα, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, του Αλφρεντ Νιούμαν, του Μανουέλ Πόνσε. Μια κάμερα θα παρακολουθεί τον ζωγράφο και θα μεταφέρει τις εικόνες του, που θα συγχρονίζονται με τη μουσική, σε μεγάλη οθόνη στην αίθουσα.

Μετά το διάλειμμα, ο ζωγράφος θα ανέβει στη σκηνή μεταμφιεσμένος σε πτηνό, για να συνοδεύσει τους μουσικούς, απαγγέλλοντας τους ευτράπελους στίχους, στη συναρπαστική και δημοφιλή σουίτα Το Καρναβάλι των Ζώων, του ρομαντικού Καμίγ Σαιν-Σανς. Ο Φασιανός υπογράφει και το σκηνικό που πλαισιώνει τα 14 μέρη της σύνθεσης, με το οποίο σχολιάζει αυτή τη ζωολογική μουσική φαντασία. 

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικοί συσχετισμοί: Ο Άρης Γραικούσης πάει στη Κέρκυρα
14.09.2016 15:35
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Μια συναυλία για τους πρόσφυγες: Η ΣΟΔΘ συναντά τη Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
03.06.2016 14:32
Ογδόντα Έλληνες μουσικοί, ηλικίας 15 έως 60 ετών, δύο νέοι καλλιτέχνες από το Ιράκ και τη Συρία και ένας διακεκριμένος φωτοδημοσιογράφος της Ευρώπης συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 8 Ιουνίου, για να αναδείξουν με ήχους, λόγια και εικόνες το σύγχρονο δράμα των προσφύγων.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».