Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες IV

12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες IV
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Εφημερίδα Αυγή παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση 12 Νέοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες IV, η οποία πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα στο Θησείο, από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 10 Μαρτίου 2010.

Οι 12 δημιουργοί που συγκροτούν την έκθεση αυτή, έχουν παρουσιάσει το έργο τους, επί ένα μήνα, ανάμεσα στα κείμενα των «Αναγνώσεων», του ενθέτου για το βιβλίο της Κυριακάτικης Αυγής, σε μια προσπάθεια που ονομάζεται «Ο ζωγράφος του μήνα».

Στους πίνακες τους αποτυπώνουν το πολύμορφο και πολυσχιδές λεξιλόγιο της εικαστικής γλώσσας, εν τη γενέσει του. Ισορροπούν ανάμεσα στο παρελθόν της έκφρασης του μοντέρνου και στο παρόν της ανατροπής του με νέα στοιχεία και σύγχρονες τεχνικές, μέσα από την υπέρβαση των ορίων των ειδών, και τις δυνατότητες του αμοιβαίου εμπλουτισμού τους, ενώ αναδεικνύουν την παραγνωρισμένη μέχρι σήμερα στη χώρα μας τέχνη της χαρακτικής.    

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Ιστορικός Τέχνης Λήδα Καζαντζάκη. Πολύ σημαντικές είναι επίσης σε αυτό το εικαστικό εγχείρημα η βοήθεια και η συμβολή καταξιωμένων δασκάλων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπως οι Γιάννης Βαλαβανίδης, Λεώνη Βιδάλη, Χρόνης Μπότσογλου, Μάριος Σπηλιόπουλος Αριστοτέλης Τζάκος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, στα εργαστήρια των οποίων έχουν φοιτήσει πολλοί από τους νέους δημιουργούς.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Δεσεκόπουλος, Ιωάννα Δασκαλάκου, Τάνια Ζαχαριάδη, Τζουλιάνο Καγκλής, Ελένη Κάπρου, Γιάννης Κόλιος, Αφροδίτη Κροντήρη, Ανδριάνα Κώτση, Δημήτρης Μηλιώτης, Μυρτώ Μπελοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Φλοράνς Χρηστάκη.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Genius loci: Δέκα νέοι εικαστικοί δημιουργούν στη Λέσβο
25.07.2016 15:16
Δέκα φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνέονται από την Λέσβο, την ιστορία, το τοπίο και τους ανθρώπους της, στη νέα έκθεση της Στέγης Σ. Τρύφων που πραγματοποιείται από τις 12 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
A Sound Mind in a Sound Body: ομαδική έκθεση στην Alma gallery
06.04.2016 12:30
Η Alma Gallery στην Αθήνα υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο.
Η απονομή του Εικαστικού Βραβείου «Γιάννης Μόραλης»
02.03.2016 13:14
Απονεμήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημ. Μητρόπουλος), το πρώτο Εικαστικό Βραβείο «Γιάννης Μόραλης» στον εικαστικό και ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίου Αριστείδη Μπαλτά.