Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες IV

12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες IV
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Εφημερίδα Αυγή παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση 12 Νέοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες IV, η οποία πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα στο Θησείο, από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 10 Μαρτίου 2010.

Οι 12 δημιουργοί που συγκροτούν την έκθεση αυτή, έχουν παρουσιάσει το έργο τους, επί ένα μήνα, ανάμεσα στα κείμενα των «Αναγνώσεων», του ενθέτου για το βιβλίο της Κυριακάτικης Αυγής, σε μια προσπάθεια που ονομάζεται «Ο ζωγράφος του μήνα».

Στους πίνακες τους αποτυπώνουν το πολύμορφο και πολυσχιδές λεξιλόγιο της εικαστικής γλώσσας, εν τη γενέσει του. Ισορροπούν ανάμεσα στο παρελθόν της έκφρασης του μοντέρνου και στο παρόν της ανατροπής του με νέα στοιχεία και σύγχρονες τεχνικές, μέσα από την υπέρβαση των ορίων των ειδών, και τις δυνατότητες του αμοιβαίου εμπλουτισμού τους, ενώ αναδεικνύουν την παραγνωρισμένη μέχρι σήμερα στη χώρα μας τέχνη της χαρακτικής.    

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Ιστορικός Τέχνης Λήδα Καζαντζάκη. Πολύ σημαντικές είναι επίσης σε αυτό το εικαστικό εγχείρημα η βοήθεια και η συμβολή καταξιωμένων δασκάλων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπως οι Γιάννης Βαλαβανίδης, Λεώνη Βιδάλη, Χρόνης Μπότσογλου, Μάριος Σπηλιόπουλος Αριστοτέλης Τζάκος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, στα εργαστήρια των οποίων έχουν φοιτήσει πολλοί από τους νέους δημιουργούς.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Δεσεκόπουλος, Ιωάννα Δασκαλάκου, Τάνια Ζαχαριάδη, Τζουλιάνο Καγκλής, Ελένη Κάπρου, Γιάννης Κόλιος, Αφροδίτη Κροντήρη, Ανδριάνα Κώτση, Δημήτρης Μηλιώτης, Μυρτώ Μπελοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Φλοράνς Χρηστάκη.

Σχετικές ειδήσεις
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Genius loci: Δέκα νέοι εικαστικοί δημιουργούν στη Λέσβο
25.07.2016 15:16
Δέκα φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνέονται από την Λέσβο, την ιστορία, το τοπίο και τους ανθρώπους της, στη νέα έκθεση της Στέγης Σ. Τρύφων που πραγματοποιείται από τις 12 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
A Sound Mind in a Sound Body: ομαδική έκθεση στην Alma gallery
06.04.2016 12:30
Η Alma Gallery στην Αθήνα υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο.
Multiverse: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Cube
11.01.2016 13:36
Η Γκαλερί Cube, στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “MULTIVERSE” στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δήμητρα Γούση, Χριστίνα Γούσια, Λούλα Λεβέντη, Ευγενία Λώλη, Κατερίνα Μπότσαρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και επιμελούνται η Λιάνα Ζωζά και ο Μάκης Κυριακόπουλος.
19 Εικαστικοί για τον Τσιτσάνη: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Alma
17.12.2015 12:39
Εικαστικό αφιέρωμα, για τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Βασίλη Τσιτσάνη, με τίτλο «19 Εικαστικοί για τον Τσιτσάνη», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στη γκαλερί alma στα Τρίκαλα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τρικαλινού δημιουργού.