Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σπασμένη καρδιά

Σπασμένη καρδιά
Η Ομάδα Αρένα ανεβάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτοπαρουσιαζόμενο στην Ελλάδα κλασικό αριστούργημα του Τζον Φορντ Σπασμένη Καρδιά, το οποίο κατατάσσεται μαζί με το Κρίμα που είναι πόρνη ανάμεσα στα καλύτερα έργα του συγγραφέα και είναι αναμφισβήτητα το πιο πολυσυζητημένο από κοινό και κριτικούς.

Η Σπασμένη Καρδιά κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια δραματουργία. Αγαπημένο έργο του Τ.S. Elliot, έχει χαρακτηριστεί από την Una Ellis - Fermor ως «μουσική σύνθεση» για τη δομή του. Ενώ ο Clinton Scollard, θαυμάζοντας την αρμονία του έργου, το ονόμασε «το αριστούργημα του συγγραφέα».

Ο συγγραφέας Τζον Φορντ σκιαγραφεί τους χαρακτήρες ψυχοσωματικά με χειρουργική ακρίβεια και τους τοποθετεί σε ένα ασφυκτικό κοινωνικό περιβάλλον .

Μετάφραση: Εύα Σιμάτου, Διασκευή –Σχεδιασμός σκηνικού: Αλέξανδρος Σωτηρίου, Μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, Κοστούμια: Ομάδα Αρένα.

Παίζουν: Πενθέα: Εύα Σιμάτου, Καλάνθα: Χριστίνα Φίλου, Οργίλος: Λάζαρος Βαρτάνης, Ετεοκλής: Γιάννης Μυλωνάς, Βασάνιος: Αλέξανδρος Σωτηρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Πόθοι κάτω από τις λεύκες, του Ευγένιου Ο 'Νηλ στο Εθνικό Θέατρο
02.01.2017 15:50
Το Εθνικό Θέατρο μετά από 80 χρόνια ανεβάζει ξανά, στην Κεντρική Σκηνή, το αριστούργημα του Ευγένιου Ο΄Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και μουσική της Ελένης Καραΐνδρου
Με δύναμη από την Κηφισιά, για 2ο χρόνος στο Θέατρο Στοά
18.10.2016 13:46
Το Θέατρο ΣΤΟΑ διανύοντας τον τεσσαρακοστό έκτο χρόνο ζωής και έχοντας ήδη παραδώσει τη σκυτάλη στους νεότερους συνεργάτες του, ανεβάζει σε επανάληψη το αριστούργημα των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά».
Σειρά συζητήσεων για «Το Κιβώτιο»: Η Άλκη Ζέη στο Studio Μαυρομιχάλη
03.10.2016 13:45
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ξεκινά και ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό που εγκαινιάστηκε πέρσι, με πρώτη καλεσμένη για τη φετινή σαιζόν τη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η Δρ. Θεατρολογίας Κωνσταντίνα Ζηροπούλου.
Τρεις αδελφές, του Τσέχωφ στο Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις
27.09.2016 13:38
Η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει ανεβάζει το αριστούργημα «Τρεις Αδελφές» του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, από τις 7 Νοεμβρίου 2016 στο ανανεωμένο Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις.
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
20.09.2016 11:12
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.