Η Ομάδα Αρένα ανεβάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτοπαρουσιαζόμενο στην Ελλάδα κλασικό αριστούργημα του Τζον Φορντ Σπασμένη Καρδιά, το οποίο κατατάσσεται μαζί με το Κρίμα που είναι πόρνη ανάμεσα στα καλύτερα έργα του συγγραφέα και είναι αναμφισβήτητα το πιο πολυσυζητημένο από κοινό και κριτικούς.

Η Σπασμένη Καρδιά κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια δραματουργία. Αγαπημένο έργο του Τ.S. Elliot, έχει χαρακτηριστεί από την Una Ellis – Fermor ως «μουσική σύνθεση» για τη δομή του. Ενώ ο Clinton Scollard, θαυμάζοντας την αρμονία του έργου, το ονόμασε «το αριστούργημα του συγγραφέα».

Ο συγγραφέας Τζον Φορντ σκιαγραφεί τους χαρακτήρες ψυχοσωματικά με χειρουργική ακρίβεια και τους τοποθετεί σε ένα ασφυκτικό κοινωνικό περιβάλλον.

Μετάφραση: Εύα Σιμάτου, Διασκευή –Σχεδιασμός σκηνικού: Αλέξανδρος Σωτηρίου, Μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, Κοστούμια: Ομάδα Αρένα.

Παίζουν: Πενθέα: Εύα Σιμάτου, Καλάνθα: Χριστίνα Φίλου, Οργίλος: Λάζαρος Βαρτάνης, Ετεοκλής: Γιάννης Μυλωνάς, Βασάνιος: Αλέξανδρος Σωτηρίου.