Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αναδρομική έκθεση της Αννίτας Ξάνθου

Αναδρομική έκθεση της Αννίτας Ξάνθου
Αναδρομική έκθεση της γνωστής Βολιώτισσας εικαστικής δημιουργού Αννίτας Ξάνθου παρουσιάζεται  για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου, προβάλλοντας το σύνολο και την ποικιλία του έργου της. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και διοργανώνεται από το τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου.

Η Αννίτα Ξάνθου είναι μια από τους ελάχιστους καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς του Βόλου, που δραστηριοποιείται έντονα σε γκαλερί της Αθήνας και συμμετέχει σε μεγάλες πανελλήνιες διοργανώσεις.

Με τα έργα της, ζωγραφική και γλυπτά , επιχειρεί να καταγράψει τη συμπαντική κατάσταση και την ενεργειακή δόνηση του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα και υλικά της καθημερινής ζωής , ενώ με τις εικαστικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιεί κινούμενα στοιχεία από φως, νερό και ήχο, δημιουργίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της κινητικής τέχνης.

Η πρώιμη ζωγραφική της που επανεμφανίζει μετά από αρκετά χρόνια διακρίνεται για το εξπρεσιονιστικό ύφος, ενώ τα νεώτερα έργα της καταλήγουν σε αφαιρετικές συνθέσεις με υδάτινη ατμόσφαιρα και μικτή τεχνική.

Η Αννίτα Ξάνθου γεννήθηκε στο Βόλο το 1963. Παρακολούθησε καλλιτεχνικά μαθήματα στην Academia di Belle Arti της Ρώμης και έκανε ελεύθερες σπουδές κοντά στο διάσημο Έλληνα γλύπτη Τάκη. Ωστόσο η ίδια δηλώνει αυτοδίδακτη.

Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, Ρεθύμνου, Βόλου, στη Συλλογή Εμφιετζόγλου, Δάμπαση και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.  Έργα της  τέλος ανοιχτού χώρου εκτίθενται μόνιμα στο πάρκο της Νέας Ιωνίας και στην Πάρο.

Σχετικές ειδήσεις
Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao, αναδρομική έκθεση της 'Οπυς Ζούνη στο Μουσείο Μπενάκη
06.12.2016 13:49
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο κτήριο της οδού Πειραιώς, εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση της εικαστικού Όπυς Ζούνη με τίτλο Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao,η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017.
Αναδρομική έκθεση του Τάσου Αριδά στη Γκαλερί Βουρκαριάνη
23.06.2016 12:53
Η Γκαλερί Βουρκαριάνη στην Κέα παρουσιάζει από τις 2 Ιουλίου 2016 την αναδρομική έκθεση του Τάσου Αριδά.
Έκθεση της Justyna Borucka στην Οικία Κατακουζηνού
23.05.2016 16:43
Η Οικία Κατακουζηνού με χαρά εγκαινιάζει την έκθεση της εικαστικής δημιουργού Justyna Borucka, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 20.00.
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.