Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Πώς είναι ο άνθρωπος δίχως σκιά;

Πώς είναι ο άνθρωπος δίχως σκιά;
Αφιερωμένο στο ποιητικό έργο του Γιώργου Σεφέρη είναι το νέο μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο \"Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο\".

Αφιερωμένο στο ποιητικό έργο του Γιώργου Σεφέρη είναι το νέο μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο \"Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο\".

Το έργο ξεκίνησε το 2000 όταν ο συνθέτης έγραψε μουσική για μία θεατρική παράσταση αφιερωμένη στο Γιώργο Σεφέρη (με τίτλο \"Οπου και να ταξιδέψω\", σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φέρτη, θέατρο Πόρτα).

Το υλικό αυτό απετέλεσε για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου το έναυσμα για μία ευρύτερη συνθετική ενασχόληση με τον ποιητή, μετά και την παραγγελία της Καμεράτα Ορχήστρας φίλων της μουσικής.

Η νέα δουλειά του Δημήτρη Παπαδημητρίου περιλαμβάνει δεκαπέντε συνθέσεις (δεκατρία τραγούδια και δύο ορχηστρικά) επάνω στο έργο του ποιητή.

Είναι ένα έργο γραμμένο για ορχήστρα εγχόρδων, πιάνο (ή άρπα) και κρουστά. Στην εκτέλεση της 4ης Απριλίου στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής θα τραγουδήσουν η Φωτεινή Δάρρα , ο Χρήστος Θηβαίος , ο Γιώργος Φλωράκης και η χορωδία της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Christopher Warren.

info
4 Απριλίου, Αίθουσα φίλων της Μουσικής.Το έργο αποτελεί το δεύτερο μέρος της παράστασης. Στο πρώτο μέρος η ορχήστρα φιλοξενεί τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σαξοφωνίστα Θεόδωρο Κερκέζο.

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Έκτη Συμφωνία του Μάλερ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2017 13:48
Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή για την εκτέλεση όλων των Συμφωνιών του Γκούσταβ Μάλερ ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με την Έκτη Συμφωνία: Σ΄αυτή την ακαταμάχητη μουσική περιήγηση στις μύχιες πτυχές της ανθρώπινης Ψυχής είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα δώσει η Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στις Συναντήσεις Με Μουσικούς στο cafe του ΙΑΝΟΥ
06.12.2016 16:35
Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, με τον γνωστό συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μια συζήτηση για την μουσική, την τέχνη, τη ζωή και τον πολιτισμό.
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Ο Ερωτικός Λόγος από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη
03.10.2016 10:58
Ο «Ερωτικός Λόγος» του Γιώργου Σεφέρη γίνεται σημείο αναφοράς για το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου αποκαλύπτοντας έναν ποιητικό μουσικό κόσμο μέσα από τη δημιουργική φαντασία του.