Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Πώς είναι ο άνθρωπος δίχως σκιά;

Πώς είναι ο άνθρωπος δίχως σκιά;
Αφιερωμένο στο ποιητικό έργο του Γιώργου Σεφέρη είναι το νέο μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο \"Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο\".

Αφιερωμένο στο ποιητικό έργο του Γιώργου Σεφέρη είναι το νέο μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο \"Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο\".

Το έργο ξεκίνησε το 2000 όταν ο συνθέτης έγραψε μουσική για μία θεατρική παράσταση αφιερωμένη στο Γιώργο Σεφέρη (με τίτλο \"Οπου και να ταξιδέψω\", σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φέρτη, θέατρο Πόρτα).

Το υλικό αυτό απετέλεσε για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου το έναυσμα για μία ευρύτερη συνθετική ενασχόληση με τον ποιητή, μετά και την παραγγελία της Καμεράτα Ορχήστρας φίλων της μουσικής.

Η νέα δουλειά του Δημήτρη Παπαδημητρίου περιλαμβάνει δεκαπέντε συνθέσεις (δεκατρία τραγούδια και δύο ορχηστρικά) επάνω στο έργο του ποιητή.

Είναι ένα έργο γραμμένο για ορχήστρα εγχόρδων, πιάνο (ή άρπα) και κρουστά. Στην εκτέλεση της 4ης Απριλίου στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής θα τραγουδήσουν η Φωτεινή Δάρρα , ο Χρήστος Θηβαίος , ο Γιώργος Φλωράκης και η χορωδία της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Christopher Warren.

info
4 Απριλίου, Αίθουσα φίλων της Μουσικής.Το έργο αποτελεί το δεύτερο μέρος της παράστασης. Στο πρώτο μέρος η ορχήστρα φιλοξενεί τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σαξοφωνίστα Θεόδωρο Κερκέζο.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ερωτικός Λόγος από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη
03.10.2016 10:58
Ο «Ερωτικός Λόγος» του Γιώργου Σεφέρη γίνεται σημείο αναφοράς για το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου αποκαλύπτοντας έναν ποιητικό μουσικό κόσμο μέσα από τη δημιουργική φαντασία του.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Το χρονικό ενός πρώιμου Φθινοπώρου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη
16.02.2016 13:38
Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της δημιουργίας ρεπερτορίου μεγάλων έργων, παρουσιάζουν ένα νέο συμφωνικό έργο από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τίτλο Το Χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου, στις 4 και 5 Μαρτίου 2016, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Εσπεράντο, με τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
14.01.2016 12:18
Τις Παρασκευές του Φλεβάρη η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για έναν μουσικό
01.12.2015 15:59
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία. Η δράση αυτή που ξεκινά από το πρώτο Μουσείο της χώρας, φιλοδοξεί να συνδέσει αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.