Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Πώς είναι ο άνθρωπος δίχως σκιά;

Πώς είναι ο άνθρωπος δίχως σκιά;
Αφιερωμένο στο ποιητικό έργο του Γιώργου Σεφέρη είναι το νέο μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο \"Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο\".

Αφιερωμένο στο ποιητικό έργο του Γιώργου Σεφέρη είναι το νέο μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο \"Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο\".

Το έργο ξεκίνησε το 2000 όταν ο συνθέτης έγραψε μουσική για μία θεατρική παράσταση αφιερωμένη στο Γιώργο Σεφέρη (με τίτλο \"Οπου και να ταξιδέψω\", σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φέρτη, θέατρο Πόρτα).

Το υλικό αυτό απετέλεσε για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου το έναυσμα για μία ευρύτερη συνθετική ενασχόληση με τον ποιητή, μετά και την παραγγελία της Καμεράτα Ορχήστρας φίλων της μουσικής.

Η νέα δουλειά του Δημήτρη Παπαδημητρίου περιλαμβάνει δεκαπέντε συνθέσεις (δεκατρία τραγούδια και δύο ορχηστρικά) επάνω στο έργο του ποιητή.

Είναι ένα έργο γραμμένο για ορχήστρα εγχόρδων, πιάνο (ή άρπα) και κρουστά. Στην εκτέλεση της 4ης Απριλίου στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής θα τραγουδήσουν η Φωτεινή Δάρρα , ο Χρήστος Θηβαίος , ο Γιώργος Φλωράκης και η χορωδία της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Christopher Warren.

info
4 Απριλίου, Αίθουσα φίλων της Μουσικής.Το έργο αποτελεί το δεύτερο μέρος της παράστασης. Στο πρώτο μέρος η ορχήστρα φιλοξενεί τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σαξοφωνίστα Θεόδωρο Κερκέζο.

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Ο Ερωτικός Λόγος από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη
03.10.2016 10:58
Ο «Ερωτικός Λόγος» του Γιώργου Σεφέρη γίνεται σημείο αναφοράς για το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου αποκαλύπτοντας έναν ποιητικό μουσικό κόσμο μέσα από τη δημιουργική φαντασία του.
Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στο Παλλάς
25.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο μεγάλος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύγχρονη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί σε το μουσικό έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου αλλά και τραγούδια τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».
Το χρονικό ενός πρώιμου Φθινοπώρου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη
16.02.2016 13:38
Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της δημιουργίας ρεπερτορίου μεγάλων έργων, παρουσιάζουν ένα νέο συμφωνικό έργο από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τίτλο Το Χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου, στις 4 και 5 Μαρτίου 2016, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Εσπεράντο, με τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
14.01.2016 12:18
Τις Παρασκευές του Φλεβάρη η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.