Η ART 10 GALLERY μας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Κόσσυβα με τίτλο άλλη διάσταση, σε ένα τριήμερο πάρτι στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2010. Με πενάκια, ξυλομόλυβα και μαρκαδόρους, η Σοφία Κόσσυβα δημιουργεί σουρεαλιστικές εικόνες, μορφές, σχέδια και σχήματα τοποθετημένα με εξαιρετική λεπτομέρεια, που προκαλούν τις αισθήσεις και το νου να ταξιδέψουν σε μια άλλη διάσταση.

Η Σοφία Κόσσυβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Οι πρώτες μνήμες της από τη ζωγραφική είναι σε ηλικία 12 ετών περίπου, που σχεδίασε τις πρώτες της δημιουργίες, χωρίς να δίνει σημασία. Σπούδασε γραφιστική στον καλλιτεχνικό όμιλο Α.Κ.Τ.Ο. όπου διδάχθηκε ελεύθερο σχέδιο, ιστορία τέχνης, χρώματα και υλικά, οπτική επικοινωνία κ.α. και απέκτησε Bachelor of Arts (Honours) του Middlesex University.

Από το 2003 εργάζεται επαγγελματικά ως γραφίστρια, στο χώρο των περιοδικών. Ποτέ όμως δεν εγκατέλειψε την αγάπη της για τη ζωγραφική. Το 2007 ανακάλυψε την καλλιτεχνική πολιτεία του διαδικτύου, www.bankit.gr και  πήρε μέρος στο πρώτο φεστιβάλ. Αυτό στάθηκε αφορμή να συνειδητοποιήσει ότι η ζωγραφική δεν είναι απλώς ο τρόπος έκφρασής της, αλλά κάτι με το οποίο θα ασχολείται σε όλη της τη ζωή. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και ομαδικές εκθέσεις. Στην ART 10 GALLERY παρουσιάζεται η πρώτη της ατομική έκθεση.