Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Οι ARTéfacts ensemble για δύο συναυλίες στο 104

Οι ARTéfacts ensemble για δύο συναυλίες στο 104
Το μουσικό σύνολο ARTéfacts ensemble θα δώσει δύο συναυλίες στις 24 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου, αφιερωμένες στον Ιταλό συνθέτη Luciano Berio. Κεντρικό έργο και στις δύο συναυλίες θα είναι τα Folk songs, συλλογή λαϊκών μελωδιών από πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώ θα πλαισιώνονται από τις Sequenzas, σειρά κομματιών για σόλο όργανα .

Μέσα από τις αντιθέσεις, το ARTéfacts ensemble επιθυμεί να γνωρίσει στο κοινό έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του περασμένου αιώνα.

Ερμηνεύουν:
Folk songs: μέτζο σοπράνο: Άννα Παγκάλου, φλάουτο: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, κλαρινέτο: Σπύρος Τζέκος, βιόλα: Αγγέλα Γιαννάκη, βιολοντσέλο: Δημήτρης Τραυλός, άρπα: Άννα Δερμάνη, κρουστά: Κώστας Σερεμέτης, Θοδωρής Βαζάκας. Sequenza XI: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, κιθάρα. Sequenza IXa: Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο. Sequenza IXb: Guido De Flaviis, σαξόφωνο. Sequenza I: Keiko Murakami, φλάουτο

Οι ARTéfacts ensemble ιδρύθηκαν το 2007 από μουσικούς ειδικευμένους στη σύγχρονη μουσική και με το κοινό όραμα να συμβάλουν στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την κατανόηση, προώθηση και άνθηση της μουσικής δημιουργίας του 20ού και 21ου αιώνα.

Eπιδιώκουν ν’ ανακαλύπτουν και να ερμηνεύουν το σύγχρονο ρεπερτόριο, προσφέροντας παράλληλα μια νέα οπτική στην παρουσίασή του, διευρύνοντας την έννοια της μουσικής συναυλίας και εξερευνώντας τις εκφραστικές δυνατότητες της σημερινής multi-media παράστασης.

Πραγματοποιώντας παραγγελίες νέων έργων, ενημερωτικά εργαστήρια και ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα για παρουσίαση παραστάσεων σε σχολεία, φιλοδοξούν η μοντέρνα μουσική δημιουργία να προσεγγίσει ζωντανά και άμεσα ένα ευρύ κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Requiem του Mozart από το σύνολο Vocal Inventions Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη
25.04.2016 16:51
Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20:30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης φιλοξενείται το φωνητικό σύνολο Vocal Inventions Ensemble που θα ερμηνεύσει το Requiem in D minor (K.626) του Wolfgang Amadeus Mozart.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.
Transcendence: Το Tania Giannouli Ensemble στην Οικία-Μουσείο Α. & Λ. Κατακουζηνού
26.11.2015 12:42
Ο φιλόξενος χώρος της περίφημης Οικίας-Μουσείου Α. & Λ. Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 το μουσικό σχήμα Tania Giannouli Ensemble, που πρόκειται να παρουσιάσει το έργο "Transcendence", μία σουίτα για το χρόνο, τη ζωή και τη δημιουργία, με στοιχεία σύγχρονης jazz και μουσικής δωματίου.