Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι ARTéfacts ensemble για δύο συναυλίες στο 104

Οι ARTéfacts ensemble για δύο συναυλίες στο 104
Το μουσικό σύνολο ARTéfacts ensemble θα δώσει δύο συναυλίες στις 24 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου, αφιερωμένες στον Ιταλό συνθέτη Luciano Berio. Κεντρικό έργο και στις δύο συναυλίες θα είναι τα Folk songs, συλλογή λαϊκών μελωδιών από πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώ θα πλαισιώνονται από τις Sequenzas, σειρά κομματιών για σόλο όργανα .

Μέσα από τις αντιθέσεις, το ARTéfacts ensemble επιθυμεί να γνωρίσει στο κοινό έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του περασμένου αιώνα.

Ερμηνεύουν:
Folk songs: μέτζο σοπράνο: Άννα Παγκάλου, φλάουτο: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, κλαρινέτο: Σπύρος Τζέκος, βιόλα: Αγγέλα Γιαννάκη, βιολοντσέλο: Δημήτρης Τραυλός, άρπα: Άννα Δερμάνη, κρουστά: Κώστας Σερεμέτης, Θοδωρής Βαζάκας. Sequenza XI: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, κιθάρα. Sequenza IXa: Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο. Sequenza IXb: Guido De Flaviis, σαξόφωνο. Sequenza I: Keiko Murakami, φλάουτο

Οι ARTéfacts ensemble ιδρύθηκαν το 2007 από μουσικούς ειδικευμένους στη σύγχρονη μουσική και με το κοινό όραμα να συμβάλουν στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την κατανόηση, προώθηση και άνθηση της μουσικής δημιουργίας του 20ού και 21ου αιώνα.

Eπιδιώκουν ν’ ανακαλύπτουν και να ερμηνεύουν το σύγχρονο ρεπερτόριο, προσφέροντας παράλληλα μια νέα οπτική στην παρουσίασή του, διευρύνοντας την έννοια της μουσικής συναυλίας και εξερευνώντας τις εκφραστικές δυνατότητες της σημερινής multi-media παράστασης.

Πραγματοποιώντας παραγγελίες νέων έργων, ενημερωτικά εργαστήρια και ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα για παρουσίαση παραστάσεων σε σχολεία, φιλοδοξούν η μοντέρνα μουσική δημιουργία να προσεγγίσει ζωντανά και άμεσα ένα ευρύ κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Το Ensemble Musikfabrik ερμηνεύει Harry Partch στη Στέγη
08.02.2017 16:44
Για μία μόνο βραδιά, το Ensemble Musikfabrik, σύνολο εστιασμένο στην καλλιτεχνική καινοτομία, θα βρεθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, όπου θα ξαναζωντανέψει το συναρπαστικό έργο του Αμερικανού συνθέτη Χάρυ Παρτς!
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.