Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η αναλογία των καταβολών

Η αναλογία των καταβολών
Μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με έργα αφηρημένης τέχνης του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη, Όθωνα Τετενέ, και με τίτλο Η Αναλογία των Καταβολών, διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό του Κέντρο από τις 18 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2010.

Ο Όθων Τετενές (Άτομο της Ν/Ψ Κλινικής «Παναγία η Γρηγορούσα») ασχολείται με τη ζωγραφική επί 15 χρόνια. Εκφράζει τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις μέσω της γραφής και της ζωγραφικής. Όταν ζωγραφίζει δημιουργεί εγκεφαλικά, φτιάχνοντας ένα περιβάλλον στο χαρτί επηρεασμένος από ψυχολογικές αναφορές και αναζητήσεις.

Οι καλλιτεχνικές τάσεις που είναι εμφανείς στα έργα του είναι ο σουρεαλισμός, η αφηρημένη τέχνη, η νεκρή φύση με παρατυπίες και το ελεύθερο σχέδιο. Τα υλικά που αρέσκεται να χρησιμοποιεί είναι μαρκαδόροι, παστέλ, λάδι και ακουαρέλα. Οι επιρροές και οι πηγές έμπνευσης στις δημιουργίες του προέρχονται από τους τομείς του πολιτισμού, της τεχνολογίας, αλλά και από τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 12:03
Ο Πολυχώρος VAULT, φιλοξενεί τη νέα έκθεση του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα όπως το οικολογικό αλλά και διαχρονικά όπως το ζήτημα της υπαρξιακής αγωνίας.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Συμεωνίδη στο Pelias Life in Balance στην Τήνο
16.08.2016 11:29
Mε ιδιαίτερη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής της Αγγελικής Συμεωνίδη στο Pelias Life in Balance στην Καρδιανή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου.
Olympic Flame 2016: Έκθεση στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων στο Νομισματικό Μουσείο
17.05.2016 11:34
Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, διοργανώνεται στο Ιλίου Μέλαθρον που στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο, μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση, ενταγμένη στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου.