Την Τετάρτη 10 Μαρτίου στο πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA, στην αίθουσα ERATO, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαίρης Κυριαζοπούλου Ζωή: Ατελεύτητη Συνέχεια, μέσα από την οποία η ζωγράφος θέλησε να εκφράσει τα προσωπικά της αισθήματα μέσα από το ρεύμα ενός γνήσιου εξπρεσιονισμου.

Στα έργα της κυριαρχούν οι παραμορφώσεις της φόρμας, τα ζωηρά χρώματα και οι εκρηκτικές χρωματικές αντιθέσεις.

Όπως σημειώνει ο Περικλής Σφυρίδης – Κριτικός Τέχνης: Ανθρωποκεντρική ζωγράφος, επιλέγει πρόσωπα από το οικείο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της και τοποθετώντας τα μέσα στο χώρο, όπου δρουν και υπάρχουν, αποθανατίζει εικαστικές στιγμές από τη ζωή της.

Στα τελευταία της έργα κυριαρχεί ατμόσφαιρα ξενοιασιάς και αισιοδοξίας και ένα αίσθημα ευφροσύνης, το οποίο έρχονται να τονίσουν τα ζωηρά και χαρούμενα χρώματα με το ζεστό κόκκινο και πορτοκαλί των σωμάτων και το φωτεινό πράσινο της φύσης.

Σ\’ αυτή την τελευταία ενότητα θεματικά την ενδιαφέρει η ζωή των μικρών παιδιών, με τα παραμύθια και τα παιχνίδια στη θάλασσα ή στην παιδική χαρά και η μνήμη που νοσταλγικά, τρυφερά, με μια ονειρική διάθεση, επιστρέφει στα χρόνια μιας αμέριμνης παιδικής ηλικίας, που τώρα είναι η ηλικία των μικρών εγγονών της.

Έτσι μέσα σε μια ευφρόσυνη ηρεμία οι ζωές της ίδιας και των παιδιών, ταυτίζονται σε μία ζωή με ατελεύτητη συνέχεια…