Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ζωή: Ατελεύτητη Συνέχεια

Ζωή: Ατελεύτητη Συνέχεια
Την Τετάρτη 10 Μαρτίου στο πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA, στην αίθουσα ERATO, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαίρης Κυριαζοπούλου Ζωή: Ατελεύτητη Συνέχεια, μέσα από την οποία η ζωγράφος θέλησε να εκφράσει τα προσωπικά της αισθήματα μέσα από το ρεύμα ενός γνήσιου εξπρεσιονισμου.

Στα έργα της κυριαρχούν οι παραμορφώσεις της φόρμας, τα ζωηρά χρώματα και οι εκρηκτικές χρωματικές αντιθέσεις.

Όπως σημειώνει ο Περικλής Σφυρίδης - Κριτικός Τέχνης: Ανθρωποκεντρική ζωγράφος, επιλέγει πρόσωπα από το οικείο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της και τοποθετώντας τα μέσα στο χώρο, όπου δρουν και υπάρχουν, αποθανατίζει εικαστικές στιγμές από τη ζωή της.

Στα τελευταία της έργα κυριαρχεί ατμόσφαιρα ξενοιασιάς και αισιοδοξίας και ένα αίσθημα ευφροσύνης, το οποίο έρχονται να τονίσουν τα ζωηρά και χαρούμενα χρώματα με το ζεστό κόκκινο και πορτοκαλί των σωμάτων και το φωτεινό πράσινο της φύσης.

Σ\' αυτή την τελευταία ενότητα θεματικά την ενδιαφέρει η ζωή των μικρών παιδιών, με τα παραμύθια και τα παιχνίδια στη θάλασσα ή στην παιδική χαρά και η μνήμη που νοσταλγικά, τρυφερά, με μια ονειρική διάθεση, επιστρέφει στα χρόνια μιας αμέριμνης παιδικής ηλικίας, που τώρα είναι η ηλικία των μικρών εγγονών της.

Έτσι μέσα σε μια ευφρόσυνη ηρεμία οι ζωές της ίδιας και των παιδιών, ταυτίζονται σε μία ζωή με ατελεύτητη συνέχεια…

Σχετικές ειδήσεις
Σπουδή στην ΟΔΥΣΕΙΑ: αφιερωματική έκθεση για το Νίκο Καζαντζάκη στην αίθουσα τέχνης ena Contemporary Art
26.10.2016 15:36
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης ena Contemporary Art θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της αφιερωματική έκθεση για το Νίκο Καζαντζάκη, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, των Εκδόσεων Καζαντζάκη & του Μουσείου Καζαντζάκη.
Σπετσιωτών Έκθεσις 2016 στη γκαλερί Ακρόπρωρο
30.08.2016 14:57
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης "Σπετσιωτών Έκθεσις" στην αίθουσα τέχνης Ακρόπρωρο, στο Παλιό Λιμάνι στις Σπέτσες.
Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στη Τήνο
19.07.2016 15:45
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης των Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γιάννη Καγιώργη, Δημήτρη Σκαλκώτου, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).
The Wideness of the Sea: έκθεση του Στέργιου Στάμου στο Patmos Aktis Suites & Spa
04.07.2016 13:16
Τις δικές του ιδιαίτερες θάλασσες παρουσιάζει ο ζωγράφος Στέργιος Στάμος στην έκθεση του στο Patmos Aktis Suites &Spa, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts-Patmos Gallery. Τα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τίτλο «The Wideness of the Sea” θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουλίου (19.30).
Μεταίχμιο - Between: έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου στην αίθουσα ΠερίΤεχών Καρτέρης
26.02.2016 17:02
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο «Μεταίχμιο - Between».