Οι Swingtime Quintet είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζει Swing μουσική, είδος το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε Αμερική και Ευρώπη κυρίως τη δεκαετία του 1930. Από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και για 5 συνολικά σαββατόβραδα θα μας χαρίσουν μοναδικές βραδιές μουσικής απόλαυσης στο café Γαζία, στη Θεσσαλονίκη.

Η μουσική αυτή απέκτησε ένα ιδιαίτερο χρώμα στην Ευρώπη κυρίως μέσα από την ερμηνευτική ματιά τσιγγάνων μουσικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα παρακλάδι της Jazz, γνωστό ως Gypsy Jazz.

Το είδος αυτό δημιούργησε μια παράδοση που επηρέασε τους περισσότερους σύγχρονους Jazz μουσικούς. Αντικαθιστώντας τα τύμπανα με ακουστικές κιθάρες και μένοντας πιστή στη χρήση ακουστικών παρά ηλεκτρικών οργάνων, η Gypsy Swing είναι μουσική ιδιαίτερα μελωδική, ρυθμική αλλά και διακριτική, χαρακτηριστικά που την καθιστούν εύληπτη και προσφιλή σε όλες τις ηλικίες και μουσικά γούστα.

Το ρεπερτόριο των Swingtime Quintet περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές μελωδίες εκείνης της εποχής, κομμάτια από την τσιγγάνικη μουσική παράδοση, αλλά και διασκευές συνθέσεων από την ευρύτερη Jazz μουσική.

Οι Swingtime Quintet αποτελούνται από τους: Στέργιο Λούστα – βιολί, Λάκη Τζήμκα – κοντραμπάσο, Θανάση Τσίντσιφα – ακουστική κιθάρα, Σάκη Μπαρδουνιώτη – ακουστική κιθάρα, Κώστα Λιάγκουρα – ακουστική κιθάρα.