Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο υποκριτικής τέχνης και σκηνοθεσίας

Σεμινάριο υποκριτικής τέχνης και σκηνοθεσίας
Στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ, διοργανώνεται σεμινάριο υποκριτικής τέχνης και σκηνοθεσίας, με θέμα Μεθοδολογία Υποκριτικής βασισμένη στην μέθοδο Κ. Στανισλάβσκι - Β. Μεγέρχολντ - Μ. Τσέχωφ , από τους Στάθη Λιβαθινό, Ταμίλλα Κουλιέβα και Νικολάι Κάρπωβ, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι, στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ θα γίνει η ακρόαση των ενδιαφερομένων, μια και η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη.

Στο σεμινάριο διδάσκουν: ο Στάθης Λιβαθινός (σκηνοθέτης – απόφοιτος πανεπιστημίου θεάτρου  της Μόσχας GITIS), η Ταμίλλα Κουλίεβα (ηθοποιός – απόφοιτη πανεπιστημίου κινηματογράφου της Μόσχας VGIK) και ο Νικολάϊ  Κάρπωβ (διευθυντής της έδρας σκηνικής κίνησης του πανεπιστημίου θεάτρου της Μόσχας GITIS).

Τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: Υποκριτική, Σκηνοθεσία , Σκηνικός Λόγος και Σκηνική Κίνηση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε  ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους.

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου για δύο παραστάσεις στο Χυτήριο
12.09.2016 12:51
Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ. Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις στις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
14 παραστάσεις από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου της Α. Χιώτη στο Bios
18.04.2016 13:18
Την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 19:00, σας προσκαλούμε στις τελικές παρουσιάσεις παραστάσεων των συμμετεχόντων του εργαστηρίου σκηνοθεσίας της Αργυρώς Χιώτη, στο πλαίσιο του 1ου Γυμνάσιου Σκηνοθεσίας Θεάτρου (Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016).
Το Τέλος του παιχνιδιού, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας
23.03.2016 14:47
Το "Τέλος του Παιχνιδιού" του Σ. Μπέκετ που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι με Ρώσους ηθοποιούς, παρουσιάζεται στις 6 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Χρυσή Μάσκα". Μαζί θα παρουσιαστεί και η "Μασκαράτα" του Μ. Λέρμοντοφ, αναβίωση της παλιάς σκηνοθεσίας του Β. Μέγιερχολντ από τον Βαλερί Φόκιν.