Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κύκλος: Νεαρές

Κύκλος: Νεαρές
Το Μουσικό τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της κοινής τους συνεργασίας και με σκοπό να δώσουν βήμα σε νέους σολίστ, εγκαινιάζουν τον κύκλο συναυλιών Νεαρές. Στην πρώτη συναυλία του κύκλου, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου ερμηνεύει έργα Beethoven.

Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστεί το  Τριπλό Κοντσέρτο για βιολί , τσέλο , πιάνο και ορχήστρα , όπου μέσω του διαλόγου μεταξύ των οργάνων και της ορχήστρας, οι τρεις νεαροί και πολλά υποσχόμενοι σολίστ θα αναδείξουν τη δεξιοτεχνική τους πλευρά.

Στο δεύτερο μέρος, η Συμφωνική Ορχήστρα, θα ερμηνεύσει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Γερμανού συνθέτη, τη Συμφωνία αρ. 5.

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων συμπράττουν ως σολίστ οι Ιωάννα Γαϊτάνη (βιολί), Ιωάννα Σειρά (τσέλο) και ο Βασίλης Ρακιτζής (πιάνο).

Σχετικές ειδήσεις
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Η 9η του Μπετόβεν από την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορδωδία Δήμου Αθηναίων στο Μέγαρο
27.12.2016 16:41
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στις 8.30μ.μ. η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την καινούρια Χρονιά με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, με τη συμμετοχή 200 εθελοντών χορωδών.
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ηρώδειο
23.09.2016 16:11
Η Mαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα μεγάλων συνθετών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού. 
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.