Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Οι Tanguarda Quartet στο Half Note

Οι Tanguarda Quartet στο Half Note
Οι Tanguarda είναι ένα νέο γκρουπ στο χώρο του τάνγκο που αποτελεί και τον απολύτως νέο ήχο της μουσικής αυτής. Το σχήμα στις παραστάσεις του στο Half Note, από τις 12 έως τις 18 Φεβρουαρίου, θα εμφανιστεί με τον περίφημο βιρτουόζο μπαντονεονίστα Victor Villena, γνωστό από τις εμφανίσεις του με τους Gotan Project!

Με σπουδαία κλασσική παιδεία και καριέρα τα μέλη του κουαρτέτου, ενσωματώνοντας στοιχεία αυτοσχεδιασμού και μοτίβα world μουσικής, συντάραξαν την διεθνή σκηνή με μια θριαμβευτική εμφάνιση στο Barbican του Λονδίνου! Ακολούθησαν σπουδαία Φεστιβάλ όπως αυτά του Gergiev και Stresa, αλλά κυρίως αυτό του Buenos Aires. 

Τα ιδρυτικά μέλη του σχήματος, η πιανίστα Maria Martinova με τον μπαντονεονίστα Ville Hiltula - ονόματα γνωστά στο χώρο της κλασσικής αλλά και του τάνγκο – συνεπικούρησαν  ο σπουδαίος Βενεζολάνος βιολιστής David Nuňez, αλλά και ο εξάρχων κοντραμπασίστας της Φιλαρμονικής του Rotterdam  Matthew Midgley. Τον καιρό αυτό οι Tanguarda συνεργάζονται με τους κορυφαίους συνθέτες του τάνγκο Gustavo Beytelmann και Sonia Possetti! 

Με τους Tanguarda  παρουσίαζεται και το εξαίρετο ζευγάρι χορευτών της Rachel Greenberg και του Ramiro Izurieta. H εντυπωσιακή Greenberg είναι δασκάλα του τάνγκο αλλά και παρτενέρ του μεγάλου Pablo Varon. Εμφανίζεται συχνά με τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο Ramiro Izurieta, πρώτο χορευτή με τις παραγωγές «Tango Emocion» αλλά και του μιούζικαλ «Tanguera».

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στη σκηνή του Half Note
23.02.2016 10:38
Το Half Note υποδέχεται στη σκηνή του τη Μαίρη Λίντα, τη σπουδαία αυτή τραγουδίστρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη που ποτέ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του παρελθόντος.
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Half Note
13.01.2016 11:55
O Γιώργος Χατζηνάσιος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης εμφανίζεται στην ιστορική σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο ξεχωριστές παραστάσεις με τίτλο «Ένα πιάνο δύο φωνές», την Πέμπτη 21 και τη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.
Η Μελίνα Κανά & ο Γόης του Θησείου στο Half Note
25.11.2015 10:43
To Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του την Μελίνα Κανά, μία σπουδαία ερμηνεύτρια που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις επιλογές της και να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες, στις 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2015.
Gary Bartz Quartet live στο Half Note
04.11.2015 16:26
Ο Gary Bartz και το κουαρτέτο του στο πλαίσιο της επετειακής 75ης περιοδείας τους θα βρεθούν για λίγες εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.
Οι Electrocutango με τους Raquel Greenberg και Ramiro Izurieta στο Half Note
02.11.2015 15:14
Οι Electrocutango έρχονται στο Half Note από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 2015 για να μας παρασύρουν σε ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια!