Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Οι Tanguarda Quartet στο Half Note

Οι Tanguarda Quartet στο Half Note
Οι Tanguarda είναι ένα νέο γκρουπ στο χώρο του τάνγκο που αποτελεί και τον απολύτως νέο ήχο της μουσικής αυτής. Το σχήμα στις παραστάσεις του στο Half Note, από τις 12 έως τις 18 Φεβρουαρίου, θα εμφανιστεί με τον περίφημο βιρτουόζο μπαντονεονίστα Victor Villena, γνωστό από τις εμφανίσεις του με τους Gotan Project!

Με σπουδαία κλασσική παιδεία και καριέρα τα μέλη του κουαρτέτου, ενσωματώνοντας στοιχεία αυτοσχεδιασμού και μοτίβα world μουσικής, συντάραξαν την διεθνή σκηνή με μια θριαμβευτική εμφάνιση στο Barbican του Λονδίνου! Ακολούθησαν σπουδαία Φεστιβάλ όπως αυτά του Gergiev και Stresa, αλλά κυρίως αυτό του Buenos Aires. 

Τα ιδρυτικά μέλη του σχήματος, η πιανίστα Maria Martinova με τον μπαντονεονίστα Ville Hiltula - ονόματα γνωστά στο χώρο της κλασσικής αλλά και του τάνγκο – συνεπικούρησαν  ο σπουδαίος Βενεζολάνος βιολιστής David Nuňez, αλλά και ο εξάρχων κοντραμπασίστας της Φιλαρμονικής του Rotterdam  Matthew Midgley. Τον καιρό αυτό οι Tanguarda συνεργάζονται με τους κορυφαίους συνθέτες του τάνγκο Gustavo Beytelmann και Sonia Possetti! 

Με τους Tanguarda  παρουσίαζεται και το εξαίρετο ζευγάρι χορευτών της Rachel Greenberg και του Ramiro Izurieta. H εντυπωσιακή Greenberg είναι δασκάλα του τάνγκο αλλά και παρτενέρ του μεγάλου Pablo Varon. Εμφανίζεται συχνά με τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο Ramiro Izurieta, πρώτο χορευτή με τις παραγωγές «Tango Emocion» αλλά και του μιούζικαλ «Tanguera».

Σχετικές ειδήσεις
Ο Vinicio Capossela live στο Half Note
30.11.2016 17:20
Ο σπουδαίος Ιταλός τραγουδοποιός και performer Vinicio Capossela επιστρέφει δριμύτερος στη σκηνή του Half Note Jazz Club με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Canzoni Della Cupa».
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στη σκηνή του Half Note
23.02.2016 10:38
Το Half Note υποδέχεται στη σκηνή του τη Μαίρη Λίντα, τη σπουδαία αυτή τραγουδίστρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη που ποτέ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του παρελθόντος.
Ο Γιώργος Μάγγας live στο Half Note
22.02.2016 16:06
O Γιώργος Μάγγας έρχεται με το κλαρίνο του να βάλει φωτιά στη σκηνή του Half Note για δύο μόνο παραστάσεις, την Τετάρτη 2 και την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου.
Ο Λάκης Παπαδόπουλος συναντά τη Γιοβάννα στο Half Note
19.02.2016 13:30
Ο Λάκης Παπαδόπουλος συναντά για πρώτη φορά την σπουδαία ερμηνεύτρια Γιοβάννα με την αξεπέραστη φωνή στη σκηνή του Half Note.