Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου

Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το 2009. Ανάμεσα σε άλλα, και τέσσερα βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη που απέκτησαν Βραβείο!

Συγκεκριμένα, το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονεμήθηκε ομόφωνα, εξ ημισείας στη Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου για το Η προφητεία του κόκκινου κρασιού (Εκδόσεις Πατάκη) και στη Φωτεινή Φραγκούλη για το Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα).

Το Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία εξ ημισείας ομόφωνα στην Κατερίνα Βερούτσου για την εικονογράφηση του βιβλίου Νεράιδα πάνω στο έλατο (Εκδ. Πατάκη) και στον Θανάση Δήμου για την εικονογράφηση του βιβλίου Μια χειμωνιάτικη ιστορία (Εκδ. Πατάκη).

Το Βραβείο στην κατηγορία Βιβλία Γνώσεων απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία στο Σάκη Σερέφα για το Ένας δεινό-σαυρος στο μπαλκόνι μου (Εκδόσεις Πατάκη).

Σχετικές ειδήσεις
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Δύο βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος υπόψηφια για το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015
01.12.2016 11:46
Δύο εικονογραφημένα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος περιλαμβάνονται στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015 και συγκεκριμένα το βιβλίο Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου με εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά και το βιβλίο Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.
Απονεμήθηκαν τα φετινά Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία
29.12.2015 15:16
Στον κινηματογράφο Δαναό απονεμήθηκαν τα κρατικά λογοτεχνικά βραβεία και τα κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου 2014, με την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ να παραλαμβάνει το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου της.
Γιορτή Παιδικού & Εφηβικού βιβλίου, στη Στοά του Βιβλίου
21.12.2015 10:54
Ο ΣΕΒΑ σε συνεργασία µε την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, διοργανώνει έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου στη Στοά του Βιβλίου από 19 έως 31 Δεκεμβρίου 2015.
4ο Bazaar Λογοτεχνικού Βιβλίου στην αίθουσα EXCESS
09.12.2015 09:57
Το 4ο Bazaar Λογοτεχνικού Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 17 μέχρι και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στην όμορφη αίθουσα EXCESS της οδού Κολοκοτρώνη.