Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μαντάμ Μπατερφλάι σε άλλο στυλ!

Μαντάμ Μπατερφλάι σε άλλο στυλ!
Ο πολυχώρος EDO φιλοξενεί για λίγες παραστάσεις μέχρι τον Μάρτιο, τη δημοφιλή όπερα του Ιταλού συνθέτη Τζιάκομο Πουτσίνι στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσές του. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο, αλλά ιδιαίτερα λειτουργικό σκηνικό  προσαρμοσμένο στις ανάγκες του έργου, που διαδραματίζεται στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το λιμπρέτο βασίζεται στον τραγικό έρωτα μιας  γκέισας με έναν αξιωματικό του αμερικανικού ναυτικού στο Ναγκασάκι. Η Τσο Τσο Σαν (που όλοι ονομάζουν Μπατερφλάι), κόβοντας κάθε δεσμό με την οικογένεια και τις παραδόσεις της χώρας της, καταλήγει αποξενωμένη στην έσχατη- για τα Ιαπωνικά ήθη- πράξη αυτοκτονίας, το χαρακίρι.

Η Τζένη Δριβάλα σκηνοθετεί μαζί με την Έφη Καρακώστα και πρωταγωνιστεί στον  ρόλο της Τσο-Τσο-Σαν.

Ενορχήστρωση: Φίλιππος Μοδινός , Μουσική Διεύθυνση: Μάνος Λορέντζος, Χορογραφία-Κινησιολογία: Έφη Καρακώστα

Επίσης πρωταγωνιστούν: Roberto Costi – Σταμάτης Μπερής  (Πίνκερτον), Μαρία Μαρκέτου – Σοφία Καπετανάκου – Λυδία Αγγελοπούλου (Σουζούκι) , Garreth Lewellyn (Σάρπλες).

Συμμετέχουν: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Αλέξανδρος Γάβαρης, Σπύρος Σώκος, Ρέα Βουδούρη , Μαρία Κιόρογλου, Ελένη Κατέβα, Μαρία Μπονδούκα, Δημήτρης Καβάγιας.

Παίζουν: Πιάνο Κίμων Μαραγκουδάκης και Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου, Φλάουτο: Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Τρομπέτα: Τάσος Βιτσεντζάτος, Κρουστά: Ιάκωβος Παυλόπουλος, Σαμισέν:  Δημήτρης Ραπαγούσιος.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαντάμ Σουσού έρχεται στο Θέατρο Παλλάς!
06.02.2017 12:47
Η δημοφιλής κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, Μαντάμ Σουσού θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση του Παλλάς για τη σεζόν 2017-2018 σε παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ιστορικού Θεάτρου για τα επόμενα 10 χρόνια.
Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
03.01.2017 10:20
Ο Παντελής Αμπαζής και ο Γεράσιμος Γεννατάς λένε Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!, στη Βανέσσα Αδαμοπούλου από τη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου!
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει στο θέατρο Αυλαία
29.09.2016 15:19
Η παράσταση Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου έρχεται στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αυλαία, στα πλαίσια του φεστιβάλ 51α Δημήτρια.
Ο θεατρικός Μάιος στο Vault
05.05.2016 14:45
Με 7 παραστάσεις συνεχίζει το Μάιο το φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT.