Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Πιανιστικό ντούο Φερχάν και Φερζάν Εντέρ

Πιανιστικό ντούο Φερχάν και Φερζάν Εντέρ

Με το πιανιστικό ντούο των δίδυμων Φερχάν και Φερζάν Εντέρ ανοίγει ο Κύκλος Ημέρες Πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 16 Φεβρουαρίου, όπου σ\' αυτή την πρώτη ημέρα τo άρωμα της Ανατολής θα συναντήσει την κλασική μουσική της Δύσης.

Οι αδερφές Εντέρ, γεννημένες στην Τουρκία, είναι διεθνώς γνωστές για τις εμπνευσμένες, γεμάτες ενέργεια ερμηνείες τους.

Στη συναυλία που θα δώσουν, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος , θα ερμηνεύσουν γνωστά έργα των Ραχμάνινοφ, Λιστ, Στραβίνσκι και Λουτοσλάφσκι.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Κύκλου Ημέρες Πιάνου - που περιλαμβάνει ακόμη, ρεσιτάλ των Αρη Γαρουφαλή (17/2) και Χρίστου Παπαγεωργίου (20/2) καθώς και την εκδήλωση Αλέκος Φασιανός: Ζωγραφίζοντας τη μουσική (23/2) - ανήκει στον Γιάννη Βακαρέλη.

Οι δίδυμες Φερχάν και Φερζάν Εντέρ έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως το πιο ελπιδοφόρο πιανιστικό ντουέτο της νεότερης γενιάς. Η πρώτη τους ηχογράφηση για την EMI Classics το 2001, με τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι και τις Παραλλαγές Μπαχ του Γκούσταβ Νόττεμπομ, πήρε το βραβείο ECHO Klassik. Από την ίδια εταιρία κυκλοφόρησε και ο δίσκος τους 1001 νύχτες (2003).

Οι πιανίστριες Φερχάν και Φερζάν Εντέρ έκαναν σπουδές πιάνου στο Πανεπιστήμιο Χατσέττεπε στην Άγκυρα και συνέχισαν στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με τον Νοέλ Φλόρες και τον Πάουλ Μπαντούρα-Σκόντα. Η θριαμβευτική εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ (Βραβείο Προβολής της πόλης του Ζάλτσμπουργκ) ήταν η απαρχή της στενής επαγγελματικής σχέσης τους με τον Αλφόνς Κοντάρσκυ.Το 2003 έγιναν Πρέσβειρες Καλής Θέλησης της Unicef.

Σχετικές ειδήσεις
Εμείς κι ο κόσμος VIII: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.05.2016 15:57
Η, πλήρους δράσης κι αισθητικής ακρίβειας, Πρώτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς μόλις στα 19 του χρόνια. Το αειθαλές Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, με σολίστ τον 33χρονο Βασίλη Βαρβαρέσο, παλαιό γνώριμο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έναν από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του. Και ο «Νόστος Ι», το έργο που συνέθεσε πέρυσι ο Χρήστος Σαμαράς, αξιοποιώντας ένα «κολλάζ στοιχείων της λαϊκής και δημοτικής μας μουσικής». Αυτό είναι το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κ.Ο.Α. την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού Ekhart Wycik, ενός από τους διεθνώς ταχύτατα ανερχόμενους αρχιμουσικούς, γνωστού για την ευρύτητα του ρεπερτορίου του και για τη στυλιστική του ευελιξία.
Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του Μπαχ με την Καμεράτα στο Μέγαρο
13.05.2016 14:41
Η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αναβολή - Ο Μπαχ χορεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.02.2016 13:52
Η Καμεράτα, η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες: Ολοήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2016 15:42
Ο Θόδωρος Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος προτείνουν στο κοινό το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2016 (12:30 – 23:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και στην Αίθουσα Banquet.
Valentine goes Megaron: Το Μέγαρο Μουσικής γιορτάζει τον έρωτα!
05.02.2016 12:38
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο με χορό και μουσική, στο διήμερο εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Tango Acropolis Festival και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.