Με το πιανιστικό ντούο των δίδυμων Φερχάν και Φερζάν Εντέρ ανοίγει ο Κύκλος Ημέρες Πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 16 Φεβρουαρίου, όπου σ\’ αυτή την πρώτη ημέρα τo άρωμα της Ανατολής θα συναντήσει την κλασική μουσική της Δύσης.

Οι αδερφές Εντέρ, γεννημένες στην Τουρκία, είναι διεθνώς γνωστές για τις εμπνευσμένες, γεμάτες ενέργεια ερμηνείες τους.

Στη συναυλία που θα δώσουν, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, θα ερμηνεύσουν γνωστά έργα των Ραχμάνινοφ, Λιστ, Στραβίνσκι και Λουτοσλάφσκι.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Κύκλου Ημέρες Πιάνου – που περιλαμβάνει ακόμη, ρεσιτάλ των Αρη Γαρουφαλή (17/2) και Χρίστου Παπαγεωργίου (20/2) καθώς και την εκδήλωση Αλέκος Φασιανός: Ζωγραφίζοντας τη μουσική (23/2) – ανήκει στον Γιάννη Βακαρέλη.

Οι δίδυμες Φερχάν και Φερζάν Εντέρ έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως το πιο ελπιδοφόρο πιανιστικό ντουέτο της νεότερης γενιάς. Η πρώτη τους ηχογράφηση για την EMI Classics το 2001, με τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι και τις Παραλλαγές Μπαχ του Γκούσταβ Νόττεμπομ, πήρε το βραβείο ECHO Klassik. Από την ίδια εταιρία κυκλοφόρησε και ο δίσκος τους 1001 νύχτες (2003).

Οι πιανίστριες Φερχάν και Φερζάν Εντέρ έκαναν σπουδές πιάνου στο Πανεπιστήμιο Χατσέττεπε στην Άγκυρα και συνέχισαν στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με τον Νοέλ Φλόρες και τον Πάουλ Μπαντούρα-Σκόντα. Η θριαμβευτική εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ (Βραβείο Προβολής της πόλης του Ζάλτσμπουργκ) ήταν η απαρχή της στενής επαγγελματικής σχέσης τους με τον Αλφόνς Κοντάρσκυ.Το 2003 έγιναν Πρέσβειρες Καλής Θέλησης της Unicef.