Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Babakas by BE Theatre, μια ανοιχτή πρόβα-παρουσίαση

Babakas by BE Theatre, μια ανοιχτή πρόβα-παρουσίαση
Ο Mike Tweddle του Temple Theatre ξεκινά τη νέα του ομάδα BE Theatre στην Αθήνα μέσα από την πρώτη παρουσίαση της παραγωγής που ετοιμάζει. Η ομάδα δουλεύει τις τελευταίες δυο εβδομάδες στον κινητήρας Studio και περιμένει με χαρά τις εποικοδομητικές σας ιδέες και τη γνώμη του κοινού, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Το BE Theatre είναι μια ομάδα που έχει σαν βάση της το Birmigham και έχει σκοπό τη δημιουργία θεατρικών παραγωγών που λειτουργούν σαν σταυροδρόμια οπού συναντούνται οι άνθρωποι πέρα απο τα όρια της γλώσσας και των πολιτισμών.

Το Babakas μιλαέι για μια ομάδα ανθρώπων που ψάχνουν τους πατεράδες τους.Κάνουν ότι μπορούν για να επαναφέρουν την παρουσία τους ακόμη κι αν αυτό διαρκέσει μια στιγμή.Είναι ένα έργο   που εξερευνά τα όρια της μνήμης,τη δύναμη της φαντασίας και την αντοχή των οικογενειακών δεσμών μεσα από τις κοινές,αντίθετες,συνδυαστικές ή παράλληλες εμπειρίες αυτών των ανθρώπων.

Ο Mike Tweddle σπούδασε στην σχολή του Jacques Lecoq στο Παρίσι. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της διεθνούς ανερχόμενης ομάδας Temple Theatre, με έδρα το Λονδίνο .Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις : Out of Chaos, μια παράσταση που πήρε το πρώτο βραβείο στο Bilbao Act Festival και το Βραβείο Κοινού στο 100º Φεστιβαλ Βερολίνου ενώ παρουσιάστηκε σε πέντε διαφορετικές χώρες.Επίσης έχει σκηνοθετήσει την ομάδα Jumbled theatre για το έργο Oh My Green Soap Box που κέρδισε το πρωτο βραβείο στο 100º Φεστιβάλ Βερολίνου.

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Η περίφημη Hangzhou Yue Opera Theatre στα Αισχύλεια 2016
04.08.2016 11:19
Μια φαντασμαγορική, γοητευτική παράσταση που μεταφέρει την μαγεία της Ανατολής, παρουσιάζει η περίφημη Hangzhou Yue Opera Theatre, στις 28 Αυγούστου 2016 στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016, στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας.
Ρωμαίος και Ιουλιέττα από το Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο
04.07.2016 17:09
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες απευθείας μεταδόσεις θεατρικών παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) αλλά και μπαλέτων από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας (The Bolshoi Ballet Live from Moscow), εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.