Η αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου την τέταρτη ατομική έκθεση γλυπτικής του Κώστα Ανανίδα. Στο έργο του καλλιτέχνη κυρίαρχο ρόλο παίζει η ανθρώπινη φιγούρα, με εμφανείς τις επιρροές του από την Αρχαία Ελληνική πλαστική αλλά και από μεταγενέστερους δημιουργούς, όπως το Ροντέν.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει αναφέρει για το έργο του: «Από πλαστικής άποψης το ανθρώπινο σώμα είναι μια ανεξάντλητη πηγή οπτικών πληροφοριών. Νιώθω την ίδια χαρά στο πλάσιμο μιας στατικής και «άκαμπτης» φιγούρας αλλά και στη δυναμική των αντίρροπων κινήσεων και εντάσεων. Προσπαθώ να δίνω μνημειακό χαρακτήρα ακόμα και στα μικρής κλίμακας γλυπτά μου… Απεικονίζω τον άνθρωπο γυμνό, απαλλαγμένο από ενδυματολογικές ταυτότητες που δίνουν εθνολογικό και πολιτισμικό χαρακτήρα. Το ηρωικό στοιχείο έχει να κάνει με τα αρχέτυπα σύμβολα. Ο ήρωας όπως τον αντιλαμβάνομαι (σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία) προσπαθεί να υπερβεί τον εαυτό του έχοντας γνώση των ορίων του. Δεν παγιδεύεται σε μεταφυσικές δοξασίες, αμφισβητεί, στοχάζεται και κυρίως μάχεται.»

Η έκθεση αποτελείται από δώδεκα ορειχάλκινα γλυπτά και 50 σχέδια, επιλογές από έργα που φιλοτέχνησε την περίοδο 2006-2009.

Ο Κώστας Ανανίδας γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1983-1988) στο Β’ εργαστήριο Γλυπτικής με δασκάλους  τον Δ. Καλαμάρα και τον Β. Παπαιωάννου. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Αυτή θα είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση. Έργα του Κώστα Ανανίδα βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.