Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ευγένιος Ονιέγκιν από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Ευγένιος Ονιέγκιν από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανεβάζει η Λυρική το μπαλέτο Ευγένιος Ονιέγκιν, στις 6, 7, 9, 10, 13, 14 Φεβρουαρίου. Ο ομώνυμος μυθιστορηματικός ήρωας του Πούσκιν, καθώς και επιλεγμένες συνθέσεις του Τσαϊκόφσκι ενέπνευσαν το μπαλέτο στον Ιρέκ Μουχαμέντοφ, διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Η υπόθεση αναφέρεται στο έρωτα της νεαρής και αθώας επαρχιωτοπούλας Τατιάνας για τον έμπειρο κοσμοπολίτη Ευγένιο Ονιέγκιν, που αναζητά να ξεφύγει από τη ματαιότητα της ζωής του. Ασυγκίνητος από τα αγνά αισθήματα της κοπέλας, ο Ονιέγκιν δεν προτίθεται να δεσμευτεί.

Επιπλέον, ο Ονιέγκιν εκτιμά εσφαλμένα την αντίδραση του φίλου του Λένσκι, όταν παριστάνει ότι φλερτάρει με την μνηστή του. Οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε μονομαχία και ο Ονιέγκιν σκοτώνει τον Λένσκι. Όταν μετά από χρόνια ο Ονιέγκιν καταλαβαίνει το λάθος του σχετικά με την Τατιάνα είναι πλέον αργά, καθώς η γυναίκα έχει παντρευτεί τον εύπορο, αρκετά μεγαλύτερό της πρίγκιπα Γκρέμιν και δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει την ζωή της.

Χορογραφία: Ιρέκ Μουχαμέντοφ, Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας, Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Επιμέλεια Σκηνικών: Verona Productions, Σωκράτης Δαλαμάγκας, Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.

Διανομή: Ευγένιος Ονιέγκιν: Αλεξάντερ Νέσκωβ, Ίγκορ Σιάτζκο, Βαγγέλης Μπίκος, Λένσκι: Ντανίλο Ζέκα, Αγάπιος Αγαπιάδης, Τατιάνα: Ευρυδίκη Ισαακίδου, Μαρία Κουσουνή-Φίκα, Νατάσσα Σιούτα, Όλγα: Σταυρούλα Καμπουράκη, Βανέσσα Κούρκουλου, Αλίνα Στεργιανού.

Με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Χορεύουν επίσης οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Σχετικές ειδήσεις
Μονόλογος, με την Μάνια Παπαδημητρίου στη Β' σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας
17.11.2016 16:18
H Μάνια Παπαδημητρίου ερμηνεύει τον «Μονόλογο», ένα συγκλονιστικό κείμενο που βασίζεται στο ομότιτλο έργο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ από το τρίπτυχο βιβλίο της «Προδομένη γυναίκα», από τις 9 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά.
Οι Γειτόνισσες του Παντελή Χορν στην Αθηναϊκή Σκηνή
03.11.2016 15:13
«Οι γειτόνισσες», η καλύτερη ηθογραφία του Παντελή Χορν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο σύγχρονο θέατρο, στην Αθηναϊκή Σκηνή των Κάλβου-Καλαμπόκη και σκηνοθετεί η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.
Νύχτα στην Εθνική της Λείας Βιτάλη στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»
20.05.2016 13:18
Η «Νύχτα στην Εθνική» της Λείας Βιτάλη έρχεται για δυο παραστάσεις στη Πάτρα, στις 24 και 25 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Πλατφόρμα νέων δημιουργών με θέμα τον Εμφύλιο: Οι παραστάσεις στην Πειραματική Σκηνή
23.03.2016 16:01
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει κατά το διάστημα 30 Μαρτίου ως και 3 Απριλίου 2016 το Θεματικό φεστιβάλ για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.