H Αλίκη μεγάλη πια επιστρέφει στην παιδική της ηλικία–ξαναγίνεται παιδί- καθώς μπαίνει μέσα σε μία τεράστια οθόνη υπολογιστή και παγιδεύεται μέσα στα σκοτεινά δωμάτια του διαδίκτυου. Κάνει κύκλους χωρίς πραγματική κατεύθυνση, αναζητά συγκεκριμένα πρόσωπα και μέρη  που είχε ξαναζήσει.

Ο κόσμος των  ενήλικων  αποδεικνύεται γρήγορα  παράλογος και αυταρχικός για ένα παιδί που δεν το ενδιαφέρουν οι κανόνες…Τα πρόσωπα  κρύβονται πίσω από μάσκες, μιλάνε με γρίφους κι αινίγματα. Η σκιά του  φωτογράφου -συγγραφέα την ακολουθεί  και την απαθανατίζει  κρυφά.

Είναι ο κακός ο λύκος ή ο καλός πρίγκιπας; Η Αλίκη πίνει το απαγορευμένο ποτό για να βλέπει μόνο αυτά που θέλει. Παγιδεύεται με τη φαντασία της σε υπέροχους κήπους, αναζητώντας αγάπη και ασφάλεια. Όμως βρίσκεται τελείως μόνη σ’ αυτά τα παράξενα μέρη που όλα κάτι της θυμίζουν. Το παρελθόν με το μέλλον μπερδεύονται. Η επιστροφή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων είναι η ανάγκη της να μάθει την αλήθεια για τον εαυτό της.

Ο κόσμος της Αλίκης είναι όμως συγχρόνως και ο κόσμος της διασκέδασης και του θεάματος. Άνθρωποι  που συμπεριφέρονται περίεργα μέσα από το χορό το τραγούδι και την προσδοκία που γεννάει τσίρκο. Οι εικόνες που ονειρεύεται αντικατοπτρίζονται στα άπειρα είδωλά τους.

Ο πραγματικός κόσμος συναντιέται με το μαγικό και μυστηριώδη αυτό κόσμο της κάτω από τη γη. Η Αλίκη ταξιδεύει από το σκοτάδι στο φως.

Στην παράσταση η μουσική θα είναι live από το νέο συνθέτη Απόλλωνα Ρέτσο που γράφει πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών ειδικά για το έργο.

Παίζουν: Σταύρος Γιαγκούλης, Μανώλης Καρυωτάκης, Χαρά Κότσαλη, Αθηνά Κουτσιανούλη, Όλια Λαζαρίδου, Ηλίας Μελέτης, Μάξιμος Μουμούρης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Σκηνοθεσία -δραματουργία: Άντζελα Μπρούσκου, μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, σκηνικά: Guy Στεφάνου, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, μουσικής: Απόλλων Ρέτσος.