Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Watcha Clan το μεσογειακό καραβάνι έρχεται στην Ελλάδα

Watcha Clan το μεσογειακό καραβάνι έρχεται στην Ελλάδα
Οι Watcha Clan, υπόσχονται στο ελληνικό κοινό ένα μαγικό ταξίδι σε ακούσματα τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο όμοια, τόσο ιδιαίτερα αλλά και τόσο οικεία. Θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, στο Orient, την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαία, και την επόμενη μέρα, 29 Μαρτίου, στην Αθήνα στο Planet Music (Mετς).

Οι Watcha Clan, υπόσχονται στο ελληνικό κοινό ένα μαγικό ταξίδι σε ακούσματα τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο όμοια, τόσο ιδιαίτερα αλλά και τόσο οικεία. Θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, στο Orient, την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαία, και την επόμενη μέρα, 29 Μαρτίου, στην Αθήνα στο Planet Music (Mετς).

Οι αναφορές τους ξεκινούν από τα Βαλκανικά Ορη και φτάνουν έως τις Μεσογειακές ακτές. Οι Watcha-Clan προτείνουν μια μαγική, πνευματική διαδρομή η οποία είναι συγχρόνως πολιτική και μυστηριακή, όπου κάθε μέλος του γκρουπ με διαφορετική αφετηρία και διαδρομή κομίζει τη δεξιοτεχνία και τα μυστικά του.

Στην μουσική του ταυτότητα οι ήχοι όλου του κόσμου, παρεμβαίνουν με μουσικά δείγματα ή αρχαίες γλώσσες, σε εικόνα Εβραϊκή και Αραβική, απαντώντας στη ραπ και κάνοντάς την να ξαναγεννηθεί σε ένα ενεργητικό στυλ , αναμιγνύοντας την παράδοση και τον πολιτισμό με την μοντέρνα έκφραση του electro hip-hop

Το νέο άλμπουμ των Watcha-Clan, Diaspora Hi-Fi που βρίσκεται ήδη στην πρώτη θέση στα Worlds Music European Charts, αγκαλιάζει τη γέννηση ενός νέου κόσμου, πιο ενεργειακού και περισσότερο εστιασμένου στα συναισθήματα.

To ΓΑΙΑ άρχισε το 1998 είναι το πρώτο ίσως μεγάλο φεστιβάλ με μουσικές του κόσμου και με σαφή κατεύθυνση στον \"πράσινο εναλλακτικό\" πολιτισμό!

Από τότε συμμετείχε στο EFWMF που είναι η Πανευρωπαική Ενωση των Φεστιβάλ μουσικής του κόσμου (50 διαφορετικά φεστιβάλ) για τους οποίους διοργάνωσε μια μεγάλη συνάντηση το 2000 στην Θεσσαλονίκη, για την προώθηση της Ελληνικής μουσικής σκηνής! Συνεργάστηκε επίσης με την GREEN PEACE, Γιατρούς Χωρις Σύνορα, Διεθνή Αμνηστεία, την HELEXPO. French Insitute , Goethe institute κτλ

Συμμετείχε, ακόμα, στο WOMEX την παγκοσμια έκθεση μουσικής ενώ στα πλαίσια της προώθησης συνεργάστηκε με την RFI και το Γερμανικό Multi Kulti radio.

Φέτος (μετά απο διακοπή 4 ετών) επανέρχεται και παρουσιάζει σε δύο πόλεις ταυτόχρονα, το \"Balkan touch\", την επίδραση δηλαδή της Βαλκανικής μουσικής στις νέες τάσεις που διαμορφώνονται εκτός των γεωγραφικών της ορίων.

info
Planet Music
Αρδηττού 44, Μετς, Τηλ: 210 9237109, Τιμή: 15 Ευρώ, Ωρα προσέλευσης: 21:00
Email: live@planetmusiclive.com
http://www.planetmusiclive.com/

Σχετικές ειδήσεις
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Ταξιδεύοντας μουσικά με το Φεστιβάλ Αθηνών!
10.06.2016 10:59
Φεστιβάλ Αθηνών χωρίς μουσική δεν γίνεται. Έτσι και φέτος -μια χρονιά επεισοδιακή, μα με αίσιο τέλος για το μεγαλύτερο φεστιβαλικό θεσμό της χώρας- είναι έτοιμο να μας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο. Τα ραντεβού δίνονται στη σκιά της Ακρόπολης, δίπλα στην πολύβουη Πειραιώς, στο Μέγαρο Μουσικής ή το θέατρο της Μικρής Επιδαύρου και οι επιλογές είναι ποικίλες και άκρως ενδιαφέρουσες.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.
The Ambrose Akinmusire Quartet live στη Στέγη
25.02.2016 14:23
O Ambrose Akinmusire, ο μουσικός που μετράει συνεχώς μουσικά βραβεία και διθυραμβικές κριτικές, προσφέροντας ένα νέο λυρισμό στην τζαζ τρομπέτα, έρχεται στις 18 Μαρτίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.