Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Βενετία – Μυστικές συναντήσεις

Βενετία – Μυστικές συναντήσεις

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πάτρας και η Δημοτική επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας παρουσιάζουν στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά Πατρών την έκθεση φωτογραφίας Βενετία - Μυστικές συναντήσεις της Εύας Τερζή, στην οποία παρουσιάζονται φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, με υπέροχες βενετσιάνικες μάσκες.

Στο πνεύμα των ημερών, η έκθεση μας ταξιδεύει στη γοητευτική Βενετία την εποχή του καρναβαλιού, όταν η πόλη μετατρέπεται σε μια ατελείωτη γιορτή χρωμάτων, ψευδαισθήσεων και ονείρου. Στην παράξενη αυτή γιορτή η καλλιτέχνης απομονώνει μοναχικά πρόσωπα με μάσκες και στολές από το παρελθόν, καταγράφει μυστικές συναντήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι φωτογραφίες της  είναι κυρίως πορτρέτα. Μελαγχολικές,  χαρούμενες, ή μυστηριώδεις μάσκες, που κοιτούν με βλέμμα απλανές, ή η παντελής απουσία βλέμματος, το απόλυτο κενό, πίσω από τις μάσκες. Μοναχικές φιγούρες, στημένες σε γωνίες της πόλης, σα να περιμένουν κάτι.

Επίσης, έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία πολυτελές καλαίσθητο λεύκωμα με τίτλο Βενετία - Μυστικές συναντήσεις της Εύας Τερζή, με φωτογραφίες που θα δούμε στην έκθεση.