Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πίτερ Παν ζωντανεύει με χρώματα!

Ο Πίτερ Παν ζωντανεύει με χρώματα!
Το Μουσείο Ηρακλειδών και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 21 Μαρτίου 2010, στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, την έκθεση Πίτερ Παν του ζωγράφου και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Σβετλίν Βασίλεβ.

Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν. Μαθαίνουν από νωρίς ότι θα μεγαλώσουν και συνήθως βιάζονται πολύ να το κάνουν. Όλα τα παιδιά εκτός από ένα... Κι όπως είναι φυσικό, το παιδί αυτό έχει γίνει διάσημο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον ξέρει τον Πίτερ Παν. Η ιστορία του έχει ταξιδέψει απ\' άκρη σ\' άκρη στη γη. Πόσοι όμως την ξέρουν στ\' αλήθεια;

Ο Σβετλίν Βασίλεβ επιστρέφει στο Μουσείο Ηρακλειδών για να ζωντανέψει με το συναρπαστικό χρωστήρα του τις περιπέτειες του αιώνιου παιδιού, σε μια έκθεση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Πίτερ Παν σε ευρηματική διασκευή της Μαρίας Αγγελίδου.

Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος καλούν τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, την Κυριακή 28/2/10 και την Κυριακή 14/3/10, ώρα 11:30 το πρωί, στο Μουσείο Ηρακλειδών για να συμμετέχουν σ\' ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Πίτερ Παν, της Τίνκερ Μπελ και του Κάπτεν Χουκ.

Ο ζωγράφος-εικονογράφος Σβετλίν Βασίλεβ θ\' ακολουθήσει μαζί με τα παιδιά τη διαδρομή από το προσχέδιο στο ολοκληρωμένο έργο , φωτίζοντας όλα τα στάδια της δημιουργίας.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εικονογραφήσουν συναρπαστικές σκηνές του παραμυθιού, να θαυμάσουν τα πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη και να ξεφυλλίσουν το κλασικό παραμύθι, που το ξέρουμε όλοι. Αλλά το ξέρουμε στ\' αλήθεια;

Σχετικές ειδήσεις
Εννέα Ρωσικές Ιστορίες: έκθεση από το ΚΜΣΤ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
19.10.2016 15:48
Γιορτάζοντας το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Εννέα Ρώσικες Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ», η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Η έκθεση φιλοξενείται στο πλαίσιο της δικτύωσης των τριών μουσείων της πόλης (Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται κοινό πλαίσιο δράσης. Με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η δικτύωση αυτή την φορά θα αναδείξει τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς του τόπου μας με τη Ρωσία.
Πλεύσις: Ένα νοητό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα στο Μουσείο Ηρακλειδών
27.09.2016 11:14
Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει από 1η Οκτωβρίου 2016 την ιστορία της ελληνικής Πλεύσεως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μια ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Έκθεση με έργα της Pascaline Bossu στο Μουσείο Ηρακλειδών
05.05.2016 16:43
Το Μουσείο Ηρακλειδών εγκαινιάζει στις 12 Μαΐου 2016 την έκθεση Pascaline Bossu: Σχέδια - Ζωγραφιές - Φωτογραφίες, Στιγμιότυπα από την Ελλάδα.
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει μία «Αλεξανδρινή βασίλισσα» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
06.04.2016 10:12
Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.