Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Αισθητική της Ύπαρξης

Αισθητική της Ύπαρξης
Η γκαλερί Pro-art/Μ. Λεγάκη εγκαινιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Αισθητική της Ύπαρξης, όπου εκεί συναντώνται τέσσερις νέες καλλιτέχνιδες από τρεις διαφορετικές χώρες, με κοινό σημείο αναφοράς την αισθητική στη φύση και τον άνθρωπο. Η έκθεση οργανώνεται με την συμπαράσταση του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι Καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν είναι η Murshida Arzu Alpana από το Βερολίνο, η Eliz Barbosa και η Jeanne Figueras από το Παρίσι, η Νικόλ Κάπαρη από την Αθήνα.

Η έκθεση παρουσιάζει τα βιωματικά έργα της Alpana, που εκφράζουν την αισθητική της ισορροπίας ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, Ανατολής και Δύσης, τα υβρίδια με χρωματιστά φτερά της Eliz Barbosa ,παράλληλα με ζωγραφική σύγχρονης γυναικείας φιγούρας, όπου το κενό ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού της εικόνας ανάμεσα στό κρυφό και το φανερό.

Όπως επίσης, μικρά ζωγραφικά έργα της Jeanne Figueras, εμπνευσμένα από την ζωή της ίριδας, ενός από τα πλέον συμβολικά δημιουργήματα της φύσης που συνδυάζει την δύναμη του αρσενικού και την ευαισθησία του θηλυκού, αλλά και τα τελάρα της Νικόλ Κάπαρη με τον δυναμισμό της φόρμας και του χρώματος, που εκφράζουν την αισθητική στοιχείων της φύσης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη παρέμβαση.

Σχετικές ειδήσεις
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.
Αέναα... ζωγραφικά...: έκθεση της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη στη γκαλερί Έρση
12.02.2016 09:55
Η Γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη, με τίτλο "αέναα…ζωγραφικά…", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.
Αστυγραφία: Έκθεση της φωτογραφικής κοινότητας Photomind στο Booze
24.12.2015 14:14
Η φωτογραφική κοινότητα Ρhotomind, επιχειρώντας μια φωτογραφική προσέγγιση στην αισθητική λειτουργία του αστικού χώρου, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας Αστυγραφία έως 10 Ιανουαρίου 2016 στο BOOZE COOPERATIVA.
Κόκκινο «Θρύλε Θεέ μου…»: Ένα εικαστικό πολυθέαμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
08.12.2015 12:59
Ένα εικαστικό πολυθέαμα, από πίνακες, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες, βίντεο εγκαταστάσεις και θεατρικά περιβάλλοντα με κεντρικό το Κόκκινο χρώμα και την ταύτισή του τόσο με τον ΟΣΦΠ, όσο και με την γενικότερη ιδεολογία και την αισθητική του Πειραιά, εγκαινιάζεται την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στα Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στις προθήκες των καταστημάτων γύρω από το θέατρο.
Η νέα τοπιογραφία: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Γκαλερί Ευριπίδη
26.11.2015 13:44
Η έκθεση Η ΝΕΑ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ που θα εγκαινιαστεί στις 10 Δεκεμβρίου 2015 στη Γκαλερί Ευριπίδη παρουσιάζει καταξιωμένους και δημοφιλείς ζωγράφους της νέας γενιάς που καθιέρωσαν την ζωγραφική του τοπίου, τα τελευταία 35 χρόνια.