Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Αισθητική της Ύπαρξης

Αισθητική της Ύπαρξης
Η γκαλερί Pro-art/Μ. Λεγάκη εγκαινιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Αισθητική της Ύπαρξης, όπου εκεί συναντώνται τέσσερις νέες καλλιτέχνιδες από τρεις διαφορετικές χώρες, με κοινό σημείο αναφοράς την αισθητική στη φύση και τον άνθρωπο. Η έκθεση οργανώνεται με την συμπαράσταση του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι Καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν είναι η Murshida Arzu Alpana από το Βερολίνο, η Eliz Barbosa και η Jeanne Figueras από το Παρίσι, η Νικόλ Κάπαρη από την Αθήνα.

Η έκθεση παρουσιάζει τα βιωματικά έργα της Alpana, που εκφράζουν την αισθητική της ισορροπίας ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, Ανατολής και Δύσης, τα υβρίδια με χρωματιστά φτερά της Eliz Barbosa ,παράλληλα με ζωγραφική σύγχρονης γυναικείας φιγούρας, όπου το κενό ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού της εικόνας ανάμεσα στό κρυφό και το φανερό.

Όπως επίσης, μικρά ζωγραφικά έργα της Jeanne Figueras, εμπνευσμένα από την ζωή της ίριδας, ενός από τα πλέον συμβολικά δημιουργήματα της φύσης που συνδυάζει την δύναμη του αρσενικού και την ευαισθησία του θηλυκού, αλλά και τα τελάρα της Νικόλ Κάπαρη με τον δυναμισμό της φόρμας και του χρώματος, που εκφράζουν την αισθητική στοιχείων της φύσης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη παρέμβαση.

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική: Έκθεση στην Πινακοθήκη Κυκλάδων
25.04.2016 12:31
Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης σας προσκαλεί τη Μ.Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα 21:15, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στα εγκαίνια της έκθεσης ''Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική'', μέσα από την συλλογή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με την επιμέλεια του Γεώργιου Αλτουβά.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.
Αέναα... ζωγραφικά...: έκθεση της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη στη γκαλερί Έρση
12.02.2016 09:55
Η Γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη, με τίτλο "αέναα…ζωγραφικά…", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.