Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση φοιτητικών εργασιών της 5ης Βiennale Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης

Έκθεση φοιτητικών εργασιών της 5ης Βiennale Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης-Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εγκαινιάζουν μία έκθεση που παρουσιάζει 260 projects από 24 χώρες και 54 Σχολές σε χώρο 100 τ.μ., μαζί με 30 εργασίες από τα προγράμματα  master in Barcelona: Master Degree in Landscape και the Master in Landscape Architecture.

Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται τα έργα των Σχολών Αρχιτεκτονικής που διακρίθηκαν από διεθνές Jury (1 βραβείο και 2 έπαινοι). Ανάμεσά τους το ΑΠΘ που τιμήθηκε με έπαινο για τη συμμετοχή του με διπλωματικές εργασίες και θέματα studios αρχιτεκτονικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και τη συμμετοχή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΑΠΘ.

Με την ευκαιρία της Έκθεσης θα δοθεί διάλεξη από τον καθηγητή του IUAV (Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας) κ. Ε. Fontanari ο οποίος είναι και συντονιστής δικτύου Σχολών Αρχιτεκτονικής που διδάσκουν Αρχιτεκτονική Τοπίου.

Ο Ε. Fontanari ήταν μέλος του διεθνούς jury, το οποίο επέλεξε στις Σχολές Αρχιτεκτονικής στις οποίες απονεμήθηκε βραβείο στα πλαίσια της Βiennale.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Jordi Sardà, αρχιτέκτων, καθηγητής στο DEPARTAMENT D\'URBANISME I ORDENACIÓ DEL TERRITORI, ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D\'ARQUITECTURA DE BARCELONA, UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA, ιδρυτικό μέλος της ομάδας της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και υπεύθυνος πολιτιστικών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Βαρκελώνης την προηγούμενη τριετία.

Σχετικές ειδήσεις
Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
25.11.2016 14:59
Tα Αμερικανικά βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι τα μεγαλύτερα βραβεία στις ΗΠΑ, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά, κτίρια, πολεοδομικά σχέδια που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
30 χρόνια ελληνικής αρχιτεκτονικής σε έκθεση στο Τελλόγλειο
08.06.2016 13:49
Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική μέσα από αστικές και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία, συγκροτήματα γραφείων, μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια, επιχειρείται στην έκθεση 30 χρόνια αρχιτεκτονικής στο ΚΤΙΡΙΟ, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".
#ThisIsACo-op: η ελληνική συμμετοχή στην φετινή 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας
19.04.2016 11:42
Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ), επιμελητής της φετινής ελληνικής συμμετοχής, θα παρουσιάσει την έκθεση – δέσμη αρχιτεκτονικών γεγονότων –υπό τον τίτλο #ThisIsACo-op, στο Ελληνικό Περίπτερο, στην 15η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής - La Biennale di Venezia, που θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2016.