Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Το τσίρκο, του Νίκου Ζακόπουλου

Το τσίρκο, του Νίκου Ζακόπουλου
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου Κούλα η Πλανιδού ανεβάζει τη νέα της θεατρική παραγωγή, Το Τσίρκο , του Νίκου Ζακόπουλου, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Φούρνος από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου του 2010.

Ένα τσίρκο εν πλω με προορισμό τη γη της επαγγελίας. Ένα ζευγάρι γελωτοποιών χρίζεται κατά λάθος (ή κατ\' ανάγκη;) παγκόσμιο σύμβολο ιδανικού. Κάθε επιβάτης ταγμένος στο προσωπικό του νούμερο. Ο εκφωνητής καθοδηγεί και υπνωτίζει.

Εικοσιτέσσερις εικόνες – εικοσιτέσσερα διαφημιστικά σποτ προωθούν,  εν αγνοία των πρωταγωνιστών τους, ό,τι πουλιέται και αγοράζεται υπό την επωνυμία Αfta-City. Υπάρχει πραγματικά Αfta-City ή πρόκειται για την πιο επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια όλων των εποχών;

Ένα παρελθόν ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο μέλλοντος. Ένα μέλλον ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο παρελθόντος. Γιατί η ιστορία και η διαφήμιση επαναλαμβάνονται…

Παίζουν οι ηθοποιοί: Εξαρχόπουλος Κωνσταντίνος,  Ζώη Κασσιανή, Ιωακείμ Χριστίνα, Καπή Φωτεινή, Κουβούσης Θανάσης, Λώλος Στέφανος, Μαρινάκου Γεωργία, Παρτσουνίδου Κέλλυ, Στυλιανίδη Αναστασία.

Η σκηνοθεσία είναι των: Καπή Φωτεινής, Κουβούση Θανάση, Στυλιανίδη Αναστασίας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της  Χρύσας Δαπόντε και της ομάδας Κούλα η Πλανιδού. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Τάσου Σωτηράκη και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.

Σχετικές ειδήσεις
02.01.2017 15:53
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Τρεις αδελφές, του Τσέχωφ στο Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις
27.09.2016 13:38
Η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει ανεβάζει το αριστούργημα «Τρεις Αδελφές» του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, από τις 7 Νοεμβρίου 2016 στο ανανεωμένο Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Το Μεγάλο Μας Τσίρκο του Ι. Καμπανέλλη στο Θέατρο Φαργκάνη
28.03.2016 14:38
«Το Μεγάλο Μας Τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη, ένα έργο γεμάτο Ελλάδα, μετά την επιτυχία που σημείωσε στον Πολυχώρο Nodo Junior, θα παρουσιαστεί για 4 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Φαργκάνη στις 15-16-17-18 Απριλίου 2016, στις 21:15, από την Εταιρεία Θεάτρου Λαμπιόνι.