Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Pictor 4: Ζωγραφική κατά λέξη

Pictor 4: Ζωγραφική κατά λέξη
Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, αλλά και το ενδιαφέρον της καλλιτεχνικής κοινότητας της πόλης το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κ.Μ.Σ.Τ., σε συνεργασία με την εικαστικό Τέτα Μακρή, προγραμματίζει το τέταρτο στη σειρά εργαστήριο Pictor, με θεματική αυτή τη φορά Ζωγραφική κατά λέξη.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο θέμα του Pictor 4, o καλλιτέχνης προσφεύγει στη γλώσσα για να μοιραστεί ιδέες και συγκίνηση που περιέχονται στο εικαστικό ιδίωμα του ομοτέχνου του.

Αναζητά τις λέξεις που θα του επιτρέψουν να εντοπίσει τον πυρήνα και να αθροίσει τα μέρη αυτού που συχνά με άμεσο τρόπο έχει γνωρίσει ως όλον. Με τη διακριτική «απουσία» ιστορικών και κριτικών της τέχνης, εικαστικοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο άλλων καλλιτεχνών.

Προκειμένου να καταρτισθεί το πρόγραμμα , το ΚΣΤΘ δέχεται προτάσεις καλλιτεχνών, που θα τους ενδιέφερε να συμμετέχουν, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2010 στο email: info@cact.gr.

Οι προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία για το έργο και τον καλλιτέχνη που θα τους απασχολήσει, καθώς και επαρκή αναφορά στον άξονα της προσέγγισης. Η διάρκεια των παρουσιάσεων (με ή χωρίς οπτικό υλικό) δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Συντονισμός: Δόμνα Γούναρη, Επιμελήτρια Κ.Σ.Τ.Θ. Μια πρόταση της Τέτας Μακρή.

Σχετικές ειδήσεις
Λήξη για τέσσερις εκθέσεις του ΚΜΣΤ και ένα finissage!
22.02.2017 10:33
Τελευταίες μέρες λειτουργίας για τέσσερις εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
13.01.2017 10:13
Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
02.11.2016 10:27
Οι… «Ψίθυροι», ή αλλιώς, οι καλλιτεχνικοί ψίθυροι 24 γυναικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ενός άνδρα καλλιτέχνη θα φιλοξενηθούν στη νέα έκθεση που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με τον ομώνυμο τίτλο, από τις 4 Νοεμβρίου 2016 έως τις 7 Ιανουαρίου 2017 (Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, 21:30).
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.