Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Pictor 4: Ζωγραφική κατά λέξη

Pictor 4: Ζωγραφική κατά λέξη
Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, αλλά και το ενδιαφέρον της καλλιτεχνικής κοινότητας της πόλης το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κ.Μ.Σ.Τ., σε συνεργασία με την εικαστικό Τέτα Μακρή, προγραμματίζει το τέταρτο στη σειρά εργαστήριο Pictor, με θεματική αυτή τη φορά Ζωγραφική κατά λέξη.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο θέμα του Pictor 4, o καλλιτέχνης προσφεύγει στη γλώσσα για να μοιραστεί ιδέες και συγκίνηση που περιέχονται στο εικαστικό ιδίωμα του ομοτέχνου του.

Αναζητά τις λέξεις που θα του επιτρέψουν να εντοπίσει τον πυρήνα και να αθροίσει τα μέρη αυτού που συχνά με άμεσο τρόπο έχει γνωρίσει ως όλον. Με τη διακριτική «απουσία» ιστορικών και κριτικών της τέχνης, εικαστικοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο άλλων καλλιτεχνών.

Προκειμένου να καταρτισθεί το πρόγραμμα , το ΚΣΤΘ δέχεται προτάσεις καλλιτεχνών, που θα τους ενδιέφερε να συμμετέχουν, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2010 στο email: info@cact.gr.

Οι προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία για το έργο και τον καλλιτέχνη που θα τους απασχολήσει, καθώς και επαρκή αναφορά στον άξονα της προσέγγισης. Η διάρκεια των παρουσιάσεων (με ή χωρίς οπτικό υλικό) δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Συντονισμός: Δόμνα Γούναρη, Επιμελήτρια Κ.Σ.Τ.Θ. Μια πρόταση της Τέτας Μακρή.

Σχετικές ειδήσεις
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Παρουσίαση του noise:muse project 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
08.06.2016 16:38
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του noise:muse project 2016 και στη συμμετοχική ηχητική δράση για το κοινό "Ιmagine", στο πλαίσιο της έκθεσης ENIGAMI, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Στο ταξίδι της γραμμής: Έκθεση του Ηλία Παπανικολάου στον Εικαστικό Κύκλο
18.12.2015 16:40
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάζεται στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος, στο Κολωνάκι η νέα ζωγραφική δουλειά του Ηλία Παπανικολάου με τον τίτλο ‘’Στο ταξίδι της γραμμής’’.