Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

The New York Ska-Jazz Ensemble

The New York Ska-Jazz Ensemble
Το γκρουπ αυτό είναι ό,τι ακριβώς περιγράφει το όνομά του. Μια ομάδα μουσικών που ειδικεύονται στο ska, στη reggae, στην τζαζ, στη σόουλ, στο φανκ, αλλά πρωταρχικός στόχος τους είναι να τα αναμειγνύουν όλα αυτά δημιουργικά, ανακαλύπτοντας τους δεσμούς ανάμεσα στο ska και τη τζαζ, αναδεικνύοντάς τους σε μια νέα κεφάτη μουσική .

Όλοι οι μουσικοί του γκρουπ προέρχονται από κορυφαίες ska ομάδες – φερ\' ειπείν ο ιδρυτής και leader του γκρουπ, ο σαξοφωνίστας και τραγουδιστής Rocksteady Freddie Reiter ήταν μέλος των Toasters – ενώ άλλοι προέρχονται από τους θρυλικούς Skatalites, από τους Scofflaws κ.ά.

Το New York Ska-Jazz Ensemble δημιουργήθηκε στα μέσα των nineties, κυκλοφορώντας το ομώνυμο πρώτο του άλμπουμ και, έκτοτε, έχει γράψει μια ολόκληρη ιστορία σ\' αυτό το πλούσιο εκφραστικά στυλ. Με μια επίσης πλούσια καλλιτεχνικά δισκογραφία και παρουσία, το NYSJE ανανεώνει κλασικές τζαζ συνθέσεις δίνοντάς τους τον ιδιαίτερο παλμό του. Περιοδεύοντας ασταμάτητα σε Αμερική και Ευρώπη, έχουν πετύχει να διακρίνονται σε όλα τα καθιερωμένα τζαζ φεστιβάλ και σε όλα τα γνωστά τζαζ στέκια.

Αυτή τη φορά η ευρωπαϊκή τουρνέ των NYSJE τους φέρνει στα μέρη μας και συγκεκριμένα στο Half Note.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Next Step Quintet live στο ΙΛΙΟΝ plus
30.03.2016 11:29
Το ότι οι Next Step Quintet είναι από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, από τις δυνάμεις της νέας γενιάς της ελληνικής jazz σκηνής ήρθε να επιβεβαιώσει η διάκριση που απέσπασαν μόλις πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό «Made In New York Jazz Competition».
Next Step Quintet: διάκριση στον Διαγωνισμό
24.02.2016 12:11
Οι Next Step Quintet ανακηρύχτηκαν νικητές στην κατηγορία "Small Band", στο πλαίσιο του Διαγωνισμού "Made in New York Jazz Competition".
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.
Παρασκευή στις 3: Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες
18.12.2015 10:37
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3: συναυλίες στη βιβλιοθήκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μαθητές του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες και παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.