Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Άτιτλο - Μια σπουδή στον Σάμουελ Μπέκετ

Άτιτλο - Μια σπουδή στον Σάμουελ Μπέκετ
Το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί στο Θέατρό του την performance Άτιτλο - Μια σπουδή στον Σάμουελ Μπέκετ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο δρώμενο, πάνω σε έναν από τους δύσκολους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του θεάτρου, το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση το ερμητικό κείμενο του Ιρλανδού συγγραφέα, Embers (Στάχτες, 1957).

Η performance, που αποτελεί ένα ιδιόμορφο σκηνοθετικά και ερμηνευτικά θέαμα , θα παρουσιάζεται από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία της εικαστικού Ευσταθίας Μπίρμπα και σε ερμηνεία του Άρη Σερβετάλη.

H δράση αποσπάται από το πλαίσιο του κλασικού θεάτρου και χρησιμοποιώντας το λεξιλόγιο της εικαστικής περφόρμανς, αντί της τυπικά θεατρικής απόδοσης του έργου, αναπτύσσεται στο χώρο μιας βίντεο-ηχητικής εγκατάστασης, εμφανίζοντας μία ιδιότυπη αποκάλυψη της βαθύτερης αλήθειας του έργου.

Σύλληψη-Δημιουργία-video εγκατάσταση: Ευσταθία Μπίρμπα, Ερμηνευτής: Άρης Σερβετάλης, Μουσική: the cadet sOn-ampulist, Φωτισμοί: Χρήστος Αλεξανδρής, Κοστούμι: Βασιλεία Ροζάνα.

Σχετικές ειδήσεις
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σ. Μπέκετ για 2η χρονιά στο Θέατρο Θησείον
28.09.2016 13:38
Το Θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες φιλοξενεί για 2η χρονιά το έργο του Σάμουελ Μπέκετ, Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνόπουλου.
Τελευταίες παραστάσεις για το «Περιμένοντας τον Godot» στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
26.07.2016 14:18
H Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Hayali - Sans toi, je tombe: performance στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 11:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 την performance Hayali - Sans toi, je tombe (Χωρίς εσένα, πέφτω…) των Mélissa Guex και Emre Yildizlar.
Περιμένοντας τον Godot, του Σάμουελ Μπέκετ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
30.05.2016 13:54
Μετά την επιτυχία των Αδερφών Καραμάζοφ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ - στον ίδιο χώρο όπου παρουσίασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2013.
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Bios
09.05.2016 15:55
Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού η παράσταση Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σάμουελ Μπέκετ, επαναλαμβάνεται για 2 μόνο εβδομάδες από τις 20 Μαΐου 2016 στο Bios.