Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Γυναίκα της Ζάκυθος

Η Γυναίκα της Ζάκυθος
Το Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας και το Μουσείο Μπενάκη , παρουσιάζουν για τρεις παραστάσεις, το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού η Γυναίκα της Ζάκυθος, όραμα του Διονύσιου Ιερομόναχου εγκάτοικου εις ξωκλήσι Ζακύνθου. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Νίκος Καλαμό, ο οποίος ερμηνεύει και τους ρόλους του κειμένου. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το 2007 στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή. Ακολούθησαν παραστάσεις στο Βόλο στην μνήμη του Νίκου Σκυλοδήμου, στην Λάρισα, στην Χίο και τα Ψαρά, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Σύρο, στον Σύλλογο Φιλολόγων Δυτικής Αττικής, στο Δήμο Αγ. Αναργύρων Αττικής, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, στο Δήμο Ξάνθης, στο Φεστιβάλ ZEIDOROS στο Καψάλι Κυθήρων και στην Αίγινα.
Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Στρίγγλα Γυναίκα, της Γλύκας Στόιου στο Θέατρο Underground
19.01.2017 13:11
Η «Στρίγγλα γυναίκα» της Γλύκας Στόιου είναι ένας γυναικείος μονόλογος που ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Underground.
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με τίτλο «Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
Τελευταίες παραστάσεις για το «Περιμένοντας τον Godot» στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
26.07.2016 14:18
H Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.