Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010, στο φιλόξενο και ζεστό χώρο του ΡΥΘΜΟΣ STAGE θα συναντηθούν δύο συγκροτήματα, που εκπροσωπούν επάξια την progressive ελληνική ροκ σκηνή. Ο λόγος για τους D-VOLUME και τους 9MM, από τους οποίους θα ακούσουμε και κομμάτια από την επικείμενη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Οι D-VOLUME, δημιουργήθηκαν το 2007 και αποτελούν την εξέλιξη των «Love In Sadness», μιας σημαντικής μπάντας με έντονη παρουσία τόσο στο συναυλιακό όσο και στο δισκογραφικό κομμάτι. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των D-VOLUME καταδεικνύει τον progressive ροκ χαρακτήρα τους με alternative επιρροές. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε επιλεγμένους χώρους, ενώ στην επερχόμενη συναυλία θα μας δώσουν μια γεύση από το νέο δισκογραφικό υλικό που πρόκειται να κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2010.

Οι 9ΜΜ, μια μπάντα με νέους ανθρώπους που ωστόσο, έχουν διανύσει ο καθένας ξεχωριστά, είτε μαζί, μια ιδιαίτερη πολυσχιδής μουσική διαδρομή. Οι 9ΜΜ φωνάζουν, μιλάνε ψιθυριστά, μελωδικά, οι κιθάρες ουρλιάζουν, τα πλήκτρα ματώνουν, τα τύμπανα πονάνε, το μπάσο ρυθμίζει και ο λόγος άλλοτε καυστικός–ρεαλιστικός, άλλοτε ρομαντικός–ιδεαλιστικός, μα πάντα αισιόδοξος και εμφανέστατα δυνατός. Οι 9ΜΜ θα μας παρουσιάσουν τα τραγούδια από την επικείμενη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.