Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Όροι Συμβολαίου, του Mike Bartlett, στο Studio Μαυρομιχάλη

Όροι Συμβολαίου, του Mike Bartlett, στο Studio Μαυρομιχάλη
Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος λόγος και το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Mike Bartlett, Όροι Συμβολαίου, από την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. H σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή, με τη Στέλλα Κρούσκα και την Εκάβη Ντούμα στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το Όροι Συμβολαίου, περιγράφει τις διαδοχικές συναντήσεις της μάνατζερ μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας με μια υπάλληλο, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. Θέμα των συναντήσεων αυτών, το συμβόλαιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η υπάλληλος με την εταιρεία και ο όρος που υπάρχει σε αυτό, σύμφωνα με τον οποίο, είναι υποχρεωμένη να αναφέρει στη διοίκηση οποιαδήποτε ερωτική σχέση της με κάποιο άλλο στέλεχος  από την ίδια εταιρεία.

Το έργο ξεκινάει σαν μια ρεαλιστική περιγραφή του ασφυκτικού εργασιακού περιβάλλοντος στις μεγάλες πολυεθνικές, για να εξελιχθεί κατόπιν  σε μια γκροτέσκο κωμωδία εξωφρενικών καταστάσεων και να καταλήξει στο τέλος, σε μια τραγική απεικόνιση της βαρβαρότητας, με την οποία οι απρόσωπες εταιρείες αντιμετωπίζουν το ανθρώπινο δυναμικό που έχουν στην υπηρεσία τους.

Το μεγάλο κατόρθωμα του έργου είναι, ότι ενώ οι καταστάσεις που περιγράφει φαίνονται εκ πρώτης όψεως εξωφρενικές και μη ρεαλιστικές, στο τέλος σου αφήνει  μια τρομακτική αίσθηση οικειότητας, που σε παγώνει και σε οδηγεί σε δυσοίωνες σκέψεις για το πού μπορεί να φτάσει το οικονομικό μοντέλο που έχουμε φτιάξει και ποιες μεθόδους θα χρησιμοποιήσει ακόμα για να καταφέρει να επιβιώσει.

Μετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη, Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Σκηνικά – κοστούμια : Γιώργος Ζιάκας, Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης.

Παίζουν: Στέλλα Κρούσκα, Εκάβη Ντούμα.

Σχετικές ειδήσεις
Σειρά συζητήσεων για «Το Κιβώτιο»: Η Άλκη Ζέη στο Studio Μαυρομιχάλη
03.10.2016 13:45
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ξεκινά και ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό που εγκαινιάστηκε πέρσι, με πρώτη καλεσμένη για τη φετινή σαιζόν τη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η Δρ. Θεατρολογίας Κωνσταντίνα Ζηροπούλου.
Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας, της Έρσης Νιαώτη στο Studio Μαυρομιχάλη
26.09.2016 11:52
Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος” και το Studio Μαυρομιχάλη, παρουσιάζουν το έργο της πρωτοεμφανιζόμενης Έρσης Νιαώτη, “Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας”, σε σκηνοθεσία Στέλλας Κρούσκα.
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
20.09.2016 11:12
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη για 2η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
16.09.2016 14:57
Ύστερα από μεγάλη ζήτηση του κοινού, ο θίασος «εν Εξάλλω» επιστρέφει με το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη «ΑΛΜΑΝΑΚ» στο Studio Μαυρομιχάλη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο Studio Μαυρομιχάλη
01.04.2016 14:40
Το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρώς Τριανταφύλλου από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη.