Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος λόγος και το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Mike Bartlett, Όροι Συμβολαίου, από την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. H σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή, με τη Στέλλα Κρούσκα και την Εκάβη Ντούμα στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το Όροι Συμβολαίου, περιγράφει τις διαδοχικές συναντήσεις της μάνατζερ μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας με μια υπάλληλο, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. Θέμα των συναντήσεων αυτών, το συμβόλαιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η υπάλληλος με την εταιρεία και ο όρος που υπάρχει σε αυτό, σύμφωνα με τον οποίο, είναι υποχρεωμένη να αναφέρει στη διοίκηση οποιαδήποτε ερωτική σχέση της με κάποιο άλλο στέλεχος  από την ίδια εταιρεία.

Το έργο ξεκινάει σαν μια ρεαλιστική περιγραφή του ασφυκτικού εργασιακού περιβάλλοντος στις μεγάλες πολυεθνικές, για να εξελιχθεί κατόπιν  σε μια γκροτέσκο κωμωδία εξωφρενικών καταστάσεων και να καταλήξει στο τέλος, σε μια τραγική απεικόνιση της βαρβαρότητας, με την οποία οι απρόσωπες εταιρείες αντιμετωπίζουν το ανθρώπινο δυναμικό που έχουν στην υπηρεσία τους.

Το μεγάλο κατόρθωμα του έργου είναι, ότι ενώ οι καταστάσεις που περιγράφει φαίνονται εκ πρώτης όψεως εξωφρενικές και μη ρεαλιστικές, στο τέλος σου αφήνει  μια τρομακτική αίσθηση οικειότητας, που σε παγώνει και σε οδηγεί σε δυσοίωνες σκέψεις για το πού μπορεί να φτάσει το οικονομικό μοντέλο που έχουμε φτιάξει και ποιες μεθόδους θα χρησιμοποιήσει ακόμα για να καταφέρει να επιβιώσει.

Μετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη, Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Σκηνικά – κοστούμια : Γιώργος Ζιάκας, Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης.

Παίζουν: Στέλλα Κρούσκα, Εκάβη Ντούμα.