Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Ανάμεσα στους τοίχους στην Ταινιοθήκη

Το Ανάμεσα στους τοίχους στην Ταινιοθήκη
Με τον περσινό Χρυσό Φοίνικα, την ταινία του Λοράν Καντέ Ανάμεσα στους τοίχους, συνεχίζονται αυτή τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στην Ταινιοθήκη οι προβολές Κινηματογράφος και Θέατρο που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Η προβολή της βραβευμένης ταινίας γίνεται στο πλαίσιο της παράστασης Guns! Guns! Guns! που παρουσιάζει η ομάδα Blitz στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.

Το Ανάμεσα στους τοίχους, διαδραματίζεται σε μια σχολική αίθουσα και πραγματεύεται τη σκληρή πραγματικότητα μαθητών και καθηγητών. Ο καθηγητής Φρανσουά Μπεγκοντό, (έχει γράψει το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται το σενάριο της ταινίας), διδάσκει σ\' ένα υποβαθμισμένο σχολείο του Παρισιού και προσπαθεί να βρει κώδικες επικοινωνίας με τα παιδιά, αλλά και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον για μάθηση.

Η παράσταση Guns! Guns! Guns! είναι η αφήγηση της διαδικασίας αλλαγής του κόσμου στον 20ο αιώνα και ταυτόχρονα η αναρώτηση πως μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Τα όπλα κυριολεκτικά και μεταφορικά κυριαρχούν στον ανθρώπινο χωροχρόνο τραυματίζοντας ανέκαθεν το σώμα της Iστορίας.

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με την ομάδα Blitz (Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής), τον σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη και τον κριτικό κινηματογράφου Λευτέρη Αδαμίδη.

Σχετικές ειδήσεις
Film Factory 2016 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
05.12.2016 13:33
Το Film Factory, ο επιτυχημένος θεσμός της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, φέτος μετακομίζει στην Ταινιοθήκη στις 17-19 Δεκεμβρίου, παρέα με τους βραβευμένους κινηματογραφιστές της ΕΑΚ και πλήθος άλλων προσκεκλημένων.
Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς, του Ντέρεκ Σιανφράνς
09.11.2016 12:33
Η πολυαναμενόμενη ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς, "Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς", με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender, κυκλοφορεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στους κινηματογράφους από την Odeon.
Η Αθήνα ελεύθερη - Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη: αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη
18.10.2016 11:27
Σε συνέχεια του πολύ πετυχημένου περσινού κινηματογραφικού αφιερώματος Εικόνες της Κατοχής και της Απελευθέρωσης που διοργανώθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2015, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Η Αθήνα Ελεύθερη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις προβολές και τις σχετικές συζητήσεις, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει εκ νέου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου το κινηματογραφικό αφιέρωμα Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη.
Ένας Προδότης Ανάμεσα Μας, με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ
21.07.2016 16:29
Η Spentzos Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 21 Ιουλίου 2016 την ταινία Ένας Προδότης Ανάμεσα Μας (OUR KIND OF TRAITOR) σε σκηνοθεσία της Σουζάνα Γουάιτ.
Cine Magyar - 15 κορυφαίες δημιουργίες του νεότερου ουγγρικού σινεμά στην Ταινιοθήκη
25.02.2016 14:22
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Carousel Films, με την υποστήριξη της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Βουδαπέστης, παρουσιάζουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα Cine Magyar, στην αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.