Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε δύο εκδηλώσεις, με αφορμή για την κάθε μία και από ένα βιβλίο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, η πρώτη στον Πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η άλλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, Η Νερένια προστατεύει τη θάλασσα.
 
Ελάτε να βουτήξετε στη θάλασσα, παρέα με τη συγγραφέα Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, την εικονογράφο Ελίζα Βαβούρη και τη Νερένια, τη μικρή γοργόνα, για να καθαρίσετε μαζί τον βυθό από τα σκουπίδια και να σώσετε το περιβάλλον με ιστορίες, τραγούδια και πολλές ζωγραφιές!

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου οι μικροί φίλοι των βιβλίων θα απολαύσουν τους Μύθους του Αισώπου, σε εικονογράφηση του Σβετλίν και διασκευή της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη.

Ο εικονογράφος Σβετλίν σας περιμένει σε ένα δημιουργικό εργαστήρι εικονογράφησης, για να ζωντανέψετε με τη βοήθειά του μερικούς από τους μύθους του πιο διάσημου παραμυθά όλων των εποχών.