Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Δρόμος μακρύς, στο θέατρο Ορφέας

Δρόμος μακρύς, στο θέατρο Ορφέας

Η Δεύτερη Σκηνή του θεάτρου Ορφέας – σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς , παρουσιάζει από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου το έργο της Σήλα Στήβενσον Δρόμος μακρύς, σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρχαδάκη. Ένα επίκαιρο, δυνατό έργο που γράφτηκε πριν δύο χρόνια και παρουσιάστηκε στο Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία σε ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα τη Συγχώρεση.

Η Μαίρη θέλει να μιλήσουμε για το κορίτσι που σκότωσε τον γιο μας. Εγώ θέλω να την εξαφανίσω από προσώπου γης.

Ζώντας τις συνέπειες της άδικης δολοφονίας του γιου τους, μια οικογένεια δίνει τον δικό της αγώνα να βρει το νόημα και τη συγχώρεση.

Το Θέατρο της Συνέργειας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα της Συγχώρεσης ανέθεσαν στη Σήλα Στήβενσον τη συγγραφή του έργου μετά από μακρά περίοδο έρευνας στις φυλακές του Λονδίνου.

Η ίδια, όπως αναφέρει για το έργο της, γράφτηκε για να παιχτεί όχι μόνο στο θέατρο αλλά και στις φυλακές, γι’ αυτό και επέλεξε να το γράψει σε ιδιαίτερο στυλ με πολύ συχνή και επιτατική απεύθυνση προς το κοινό. Χρειάστηκε μάλιστα πολλές φορές να επισκεφτεί τις φυλακές, προκειμένου να κατανοήσει τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και να κάνει μακροσκελείς συζητήσεις με τους εκπροσώπους του «Προγράμματος για τη Συγχώρεση» και του «Προγράμματος για το Θέατρο της Συνέργειας», σχετικά με το πώς μπορεί τελικά να λειτουργήσει η συγχώρεση και η αναμόρφωση για τους κρατούμενους.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης, Μετάφραση: Δημήτρης Μοθωναίος & Βάσια Παναγοπούλου, Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Αναστασοπούλου, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Αρσένης Γρίμμας.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Διδασκάλου, Χρήστος Καρτέρης, Μέλπω Κωστή, Αγγελική Λάμπρη, Χριστόδουλος Στυλιανού.

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταία στοιχήματα, από την Ομάδα Θέατρου
01.02.2017 14:55
Η Ομάδα Θεάτρου «δήλος» παρουσιάζει την παράσταση «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» στο θέατρο Underground από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Τα Κύματα της Virginia Woolf σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Σφενδόνη
26.01.2017 15:40
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση-πρόταση, βασισμένη στο έξοχο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ Τα Κύματα. Το Θέατρο Σφενδόνη μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης των έξι φίλων του έργου κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου 2017.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
 Το Δέντρο του Οιδίποδα, από την ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Άλφα - Ιδέα
18.10.2016 16:40
Η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα».
Τα σαράντα κλειδιά, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
07.07.2016 13:22
Με το έργο «Τα σαράντα κλειδιά» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.