Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

Ένα τετραήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, συγγραφείς, εικονογράφους και χιλιάδες βιβλία, σε μια λαμπερή ατμόσφαιρα γιορτής περιμένει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της 3ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2010, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι, με τιμώμενη χώρα φέτος τη Γαλλία.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Έκθεσης που περιλαμβάνει τρία αμφιθέατρα, την παιδική βιβλιοθήκη και το στέκι των εφήβων, οι μικροί βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν:

Όλη τη βιβλιοπαραγωγή της χρονιάς που εκθέτουν 75 εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου
132 εκδηλώσεις που καλύπτουν όλες τις «μικρές» ηλικίες και τα ενδιαφέροντα
Συναντήσεις με συγγραφείς, εικονογράφους, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα
Έκθεση εικονογράφησης από εικονογράφους-μέλη του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Έκθεση χειροποίητων παιδικών βιβλίων των φοιτητών του ΤΕΙ Γραφιστικής
Ο τοίχος του εικονογράφου: συναντήσεις με εικονογράφους-μέλη του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
10 ημερίδες και ομιλίες για εκπαιδευτικούς και γονείς
Εκδηλώσεις στα περίπτερα των εκδοτών
Προβολές γνωστών παραμυθιών διασκευασμένων για το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου  
Συναντήσεις με Γάλλους συγγραφείς και εικονογράφους στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας

Η Γαλλία τιμώμενη χώρα: Γάλλοι δημιουργοί με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι για τέσσερις ημέρες, στο πλαίσιο της 3ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Θα απευθυνθούν στα μικρά αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά, που αγαπούν τον κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας, των λέξεων και των εικόνων, και θα μιλήσουν μαζί τους ανταλλάσσοντας σκέψεις και ιδέες μαζί τους.

Η Γαλλία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων με το πλούσιο πολιτιστικό της πρόγραμμα που πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα. Οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι και άλλοι καλλιτέχνες που θα έρθουν στην Αθήνα, θα φέρουν μαζί τους πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις. 

Η Έκθεση έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από το βιβλιόφιλο κοινό από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, αποδεικνύοντας στην πράξη αυτό που δείχνουν οι αριθμοί: το παιδικό βιβλίο παρουσιάζει μια θεαματική αύξηση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (19/11/2009) που προέκυψαν από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ του ΕΚΕΒΙ, το 2008 κυκλοφόρησαν 2.100 παιδικά και εφηβικά βιβλία στην Ελλάδα(289 τίτλοι περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά). Η εντυπωσιακή αύξηση κατά 16,1% δηλώνει την άνθιση του συγκεκριμένου τομέα στον εκδοτικό κλάδο. Και σημειωτέον, το παιδικό βιβλίο έχει περάσει το ποσοστό του 21% στο σύμολο της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής (δηλαδή, 1 στα 5 βιβλία που τυπώνονται είναι παιδικό).

Σχετικές ειδήσεις
Στον Κωνσταντίνο Πατσαρό το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
16.12.2016 17:38
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Δύο βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος υπόψηφια για το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015
01.12.2016 11:46
Δύο εικονογραφημένα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος περιλαμβάνονται στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015 και συγκεκριμένα το βιβλίο Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου με εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά και το βιβλίο Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Δεκαήμερο εκδηλώσεων από τον ΣΕΚΒΕ στην Θεσσαλονίκη
29.03.2016 11:45
Σε όλες τις χώρες του κόσμου κάθε χρόνο η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται ως ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
28.03.2016 09:47
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, διοργανώνει κάτι καινοτόμο, ένα τριήμερο φεστιβάλ με αντικείμενο το παιδί, το μαθητή και το βιβλίο.