Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Η Τραβιάτα, του Τζουζέπε Βέρντι, στο Θέατρο Ολύμπια

Η Τραβιάτα, του Τζουζέπε Βέρντι, στο Θέατρο Ολύμπια
Η πιο δημοφιλής όπερα του λυρικού ρεπερτορίου, η Τραβιάτα, του Τζουζέπε Βέρντι παρουσιάζεται στις 22, 23, 24, 26, 27, 28 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ολύμπια, με την Ορχήστρα , τη Χορωδία και το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά μελωδικό, με ωραιότατες γνωστές άριες, που έχει κατακτήσει όλους τους ακροατές του. Βασίζεται στο θεατρικό έργο Η κυρία με τις καμέλιες του Αλέξανδρου Δουμά υιού και αφορά την ιστορία της Μαρί Ντυπεσσί, διάσημης «εταίρας» της παρισινής κοινωνίας, με την οποία σχετιζόταν ο ίδιος ο Γάλλος συγγραφέας.

Ως μυθιστόρημα το έργο δημοσιεύτηκε το 1848, μόλις ένα χρόνο μετά το θάνατο της 23χρονης Ντυπεσσί από φυματίωση. Πιθανώς τον Φεβρουάριο του 1852, στο Παρίσι, ο Βέρντι παρακολούθησε τη θεατρική εκδοχή, επίσης του Δουμά υιού, και συνεπαρμένος, αποφάσισε για πρώτη φορά να απευθυνθεί στο κοινό μέσα από ένα σύγχρονο θέμα, στοχεύοντας σε ένα είδος κοινωνικής κριτικής.

Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.

Μουσική Διεύθυνση: Τζοβάννι Πάκορ, Μύρων Μιχαηλίδης, Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Σ. Πετρόπουλος, Αναβίωση Χορογραφίας: Σύνθια Φρυδά, Φωτισμοί: Βινίτσιο Κέλι, Διεύθυνση Χορωδίας: Νίκος Βασιλείου.

Διανομή: Βιολέττα - Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη, Μάρθα Αράπη, Μίνα Πολυχρόνου
Αλφρέντο Στέφαν Ποπ - Αντώνης Κορωναίος, Σταμάτης Μπερής, Γιάννης Χριστόπουλος
Ζερμόν - Δημήτρης Πλατανιάς, Διονύσιος Σούρμπης
Φλόρα - Λυδία Αγγελοπούλου , Μαρία Μαρκέτου, Μαρίτα Παπαρίζου
Αννίνα  - Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Μιράντα Μακρυνιώτη

Σχετικές ειδήσεις
Kafkas’s Freaks στο Θέατρο Αυλαία
14.01.2016 11:35
Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στην Αθήνα στο θέατρο Φούρνος, η παράσταση Kafkas’s Freaks παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη, από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
Φωνάζω στον ουρανό με όλη μου την καρδιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
04.01.2016 14:13
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (ΔΩΜΑ) παρουσιάζεται από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 το έργο της Χιμένα Εσκαλάντε, «Φωνάζω στον Ουρανό με όλη μου την καρδιά» σε σκηνοθεσία Esther André Gonzalez.
Το Αμάρτημα της Μητρός μου στο θέατρο Απόλλων
30.12.2015 14:57
«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παρουσιάζεται στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων στη Σύρο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στις 21:00.
Ο Φόβος του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο Αυλαία
29.12.2015 11:53
Από 5 έως και 10 Ιανουαρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία το έργο του Στέφαν Τσβάιχ «Φόβος» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Έλενας Πέγκα.
Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία στο θέατρο Faust
17.12.2015 12:00
Στο θέατρο Faust κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 18 Ιανουαρίου 2016 θα παρουσιάζεται το έργο του Μολιέρου Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία, σε μετάφραση του σημαντικότερου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή, Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.