Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Design for life!

Design for life!
Η έκθεση Design for Life, η πρώτη έκθεση αποκλειστικά για το design που διοργανώνεται στην Ελλάδα, είναι γεγονός! Τα εκθέματα υπογράφουν γνωστοί designers ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το design με συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών αλλά και με παρουσίαση νέων ταλαντούχων designers.

Στην έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου,  θα παρουσιαστούν εκθέματα με πρωτοποριακά σχήματα, θαυμάσιους χρωματισμούς, που προκαλούν και συγχρόνως προτείνουν μία άλλη άποψη, μία ανατροπή ίσως στον συμβατικό τρόπο της καθημερινής μας ζωής: έπιπλα σπιτιού και γραφείου, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις για το μπάνιο και την κουζίνα.

Πρόκειται για συναρπαστικές δημιουργίες που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τη σύγχρονη τέχνη και προτείνουν μία ευκαιρία αλλαγής της καθημερινής ζωής προς το καλύτερο και επανεκκίνησης του συστήματος με ένα design απλό, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητο, προσιτό σε όλους

Η παρουσίαση της έκθεσης είναι σε μορφή DESIGN art GALLERY με τη συμμετοχή και συμπαράσταση των εκθετών της, που προτείνουν το πρωτοποριακό design και όχι μόνο με υλοποιημένα εκθέματα από designers όπως οι: ALESSANDRO MENDINI _ ALVAR AALTO _ ΚΕΝΖΟ _ VERSACE _ TAPIO WIRKKALA _ ANDY WARHALL _ PHILIPPE STARCK _ GIO PONTI _ CHARLES EAMES _ MASSIMO GHINI_ KARIM RASHID _ ZAHA HADID _ PATRICIA URQUIOLA _ BARBARA VAESSEN _ MICHAEL THONET _ RENZO PIANO_ ANTONIO CITTERIO _ DAFNE KOZ _ TOM DIXON _ RON ARAD _ GIULIO CAPPELLINI _ ENRICO FRANZOLINI ¬_ JASPER MORRISON _ ANDREA BRANZI _ ANDREA CROSETTA_TOYO ITO & TOBIA SCARPA.

Μινιμαλισμός, μοντέρνες φόρμες, ακόμη και πολυτέλεια είναι οι πρώτες ύλες που μεταμορφώνουν τους χώρους που ζούμε. Οι designers δημιουργούν με αναφορά σε όλες τις σφαίρες της ζωής, χωρίς περιορισμούς ή υπερβολές, οργανικές φόρμες, εμπνευσμένες κυρίως από το φυσικό περιβάλλον και  το ανθρώπινο σώμα (dimensione uomo) και λιγότερο από την ακατανόητη βιολογία (ROS LOVERGROVE βιολόγος του design). Οι σχεδιαστές δείχνουν να θέλουν να ξεφύγουν από τη δημιουργία εντυπώσεων - το κλισέ των τελευταίων χρόνων και να αναζωογονήσουν τις αισθήσεις σε μία περίοδο που δοκιμάζονται από το απρόβλεπτο και την αβεβαιότητα.

Την επιμέλεια και διοργάνωση της έκθεσης έχει η Αγγελική Φιλανδριανού και η ομάδα της AF DF. 

Τη δεύτερη μέρα λειτουργίας της έκθεσης, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, θα διοργανωθεί ημερίδα για το design στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Οι εισηγητές θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το design στην καθημερινότητά μας καθώς και το νέο ρόλο που καλείται να παίξει στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Η νέα γενιά του ελληνικού design θα εκπροσωπηθεί στην ημερίδα με τη συμμετοχή δύο νέων  ανερχόμενων designers καθώς και με την παρουσίαση σχεδιαστικών προτάσεων σπουδαστών από τις σχολές design «ΒΑΚΑΛΟ» και «ΔΟΜΗ».

Την ίδια ημέρα και πάντα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί έκθεση αυτοκινήτων ιδιαίτερου σχεδιασμού στον περιβάλλοντα χώρο της «Τεχνόπολις» στην οποία θα συμμετέχουν οι εταιρείες (με τα μοντέλα) Fiat (500), Alfa Romeo (Mito), Audi (R8), Toyota (IQ), Maserati, Smart,  Mercedes.

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Energy Athens 2017: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
27.12.2016 17:12
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 7η συνεχή χρονιά την καλλιτεχνική έκθεση Energy Athens.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
19.07.2016 13:30
Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.
ΑΚΜΗ - ART: εικαστική έκθεση από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πολυχώρο TABYA
27.05.2016 16:25
Στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που διοργανώνει ο τομέας “Art & Design” του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, οι σπουδαστές της ειδικότητας 3D ANIMATION παρουσιάζουν έργα τους σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 27/05/2016 στον Πολυχώρο TABYA.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".