Το Design Walk για τέταρτη συνεχή χρονιά  δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιπλανηθούν στο κέντρο της πόλης και στα graphic design studios της περιοχής. Φέτος το Design Walk έχει τη μορφή ενιαίας έκθεσης και καλεί τον θεατή να πάρει μέρος σε μια αφήγηση που σχολιάζει τη δημιουργική διαδικασία.

Τα 13 graphic design studios που συμμετέχουν δουλεύουν στο πλαίσιο συγκεκριμένου brief. Για πρώτη φορά την έκθεση επιμελείται η ομάδα curators double decker που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το θέμα: Η δημιουργική διαδικασία είναι μια διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας ο graphic designer αντιμετωπίζει ισχυρά δίπολα, σημεία αντιθέσεων, τα οποία πρέπει να προσεγγίσει και να ξεπεράσει. Συνήθως ο δημιουργός πρέπει να διαλέξει, να ταυτιστεί με το ένα προκειμένου να προχωρήσει στον σχεδιασμό. Σε αυτά ακριβώς τα σημεία των αντιθέσεων που προκύπτουν καθημερινά στηρίζεται η ιδέα για το Design Walk 2010.

Οι graphic designers ανατρέπουν τη διαδικασία. Αντί να αντιμετωπίσουν ως εμπόδιο τις αντιθέσεις που συναντούν, αντί να τοποθετηθούν υπέρ της μίας προκειμένου να προχωρήσουν, τις αφήνουν να συνυπάρχουν και αυτές γίνονται η εκκίνηση για μια ιδέα. Οι designers εκφράζονται με διάφορα μέσα και χωρίς κανέναν περιορισμό. Κατά τη διάρκεια του Design Walk κάθε σημείο της βόλτας, κάθε graphic design studio, θα αντιστοιχεί και σε ένα σημείο αντίθεσης της δημιουργικής διαδικασίας.