Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Design Walk 4!

Design Walk 4!
Το Design Walk για τέταρτη συνεχή χρονιά  δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιπλανηθούν στο κέντρο της πόλης και στα graphic design studios της περιοχής. Φέτος το Design Walk έχει τη μορφή ενιαίας έκθεσης και καλεί τον θεατή να πάρει μέρος σε μια αφήγηση που σχολιάζει τη δημιουργική διαδικασία.

Τα 13 graphic design studios που συμμετέχουν δουλεύουν στο πλαίσιο συγκεκριμένου brief. Για πρώτη φορά την έκθεση επιμελείται η ομάδα curators double decker που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το θέμα: Η δημιουργική διαδικασία είναι μια διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας ο graphic designer αντιμετωπίζει ισχυρά δίπολα, σημεία αντιθέσεων, τα οποία πρέπει να προσεγγίσει και να ξεπεράσει. Συνήθως ο δημιουργός πρέπει να διαλέξει, να ταυτιστεί με το ένα προκειμένου να προχωρήσει στον σχεδιασμό. Σε αυτά ακριβώς τα σημεία των αντιθέσεων που προκύπτουν καθημερινά στηρίζεται η ιδέα για το Design Walk 2010.

Οι graphic designers ανατρέπουν τη διαδικασία. Αντί να αντιμετωπίσουν ως εμπόδιο τις αντιθέσεις που συναντούν, αντί να τοποθετηθούν υπέρ της μίας προκειμένου να προχωρήσουν, τις αφήνουν να συνυπάρχουν και αυτές γίνονται η εκκίνηση για μια ιδέα. Οι designers εκφράζονται με διάφορα μέσα και χωρίς κανέναν περιορισμό. Κατά τη διάρκεια του Design Walk κάθε σημείο της βόλτας, κάθε graphic design studio, θα αντιστοιχεί και σε ένα σημείο αντίθεσης της δημιουργικής διαδικασίας.

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Studios, η έκθεση του metamatic:taf για 7η χρονιά
27.01.2017 10:48
Το metamatic:taf με χαρά παρουσιάζει για έβδομη συνεχή χρονιά την έκθεση Studios που εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 24 Φεβρουαρίου.
Energy Athens 2017: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
27.12.2016 17:12
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 7η συνεχή χρονιά την καλλιτεχνική έκθεση Energy Athens.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
19.07.2016 13:30
Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".