Στο θεματικό πλαίσιο του project Atlantis. Hidden Histories- New Identities. European Art 20 Years after the Iron Curtain, στο οποίο κινήθηκαν η διημερίδα Δημοκρατία, Μετανάστευση και Ταυτότητα στην Ευρώπη Σήμερα, η ημερίδα Democracy in the Making, όσο και τα εργαστήρια καλλιτεχνών γύρω από τη Δημοκρατία και τη Σύγχρονη Τέχνη στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, και την Καβάλα, κινείται και η έκθεση Breaking Walls – Building Νetworks στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του Μ.Μ.Σ.Τ., στον οποίο εντάσσονται αρχαία υπολείμματα της πόλης.

Η έκθεση, συνδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, του ArtBOX.gr και του προγράμματος Atlantis, σε συνεργασία με το ΜΜΣΤ, παρουσιάζει μια επιλογή έργων, τα οποία προσεγγίζουν το πολιτικό, κοινωνικό και φιλοσοφικό διακύβευμα των συνόρων και ορίων μέσα από σύγχρονους τρόπους καλλιτεχνικής πρακτικής. Η ομάδα των επιμελητών (Iara Boubnova, Χρήστος Σαββίδης, Θάλεια Στεφανίδου, Λυδία Χατζηιακώβου) επιχειρεί, με μια συλλογική εγκατάσταση που κάνει χρήση διαφορετικών επιπέδων υποδοχής των έργων να αναδείξει μια τεκτονική σύνθεση συμφιλίωσης εκτός περιορισμών και αποκλεισμών.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε συνολικά τόσο ο σχεδιασμός όσο και η υλοποίηση από το ArtBOX.gr στην Ελλάδα του προγράμματος «Atlantis. Hidden Histories- New Identities. European Art 20 Years after the Iron Curtain». Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, το πρόγραμμα υλοποιείται με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με φορείς από τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία. Η σειρά των δράσεων στην Ελλάδα σχεδιάστηκε από το ArtBOX σε συνεργασία με φορείς, καλλιτέχνες και επιμελητές ώστε να διερευνήσει πρακτικές δικτύωσης και επικοινωνίας προτείνοντας εν τέλει μια εναλλακτική μορφή συμμετοχικότητας.

Καλλιτέχνες: Κλίτσα Αντωνίου, Stefania Batoeva, Luchezar Boyadjiev, Βασίλης Ζωγράφος, Pravdoliub Ivanov, Φωτεινή Καριωτάκη, Vikenti Komitski, Μελίτα Κούτα, Yorgo Manis, Stefan Nikolaev, Γιάννος Οικονόμου, Χάρης Πάλλας, Bora Petkova, Kiril Prashkov, Kalin Serapionov, Krassimir Terziev, TwoFourTwo (Κωνσταντίνος Κουννής, Κώστας Μάντζαλος), Έφη Χαλυβοπούλου.

Επιμέλεια: Iara Boubnova, Χρήστος Σαββίδης, Θάλεια Στεφανίδου, Λυδία Χατζηιακώβου.

Συνδιοργάνωση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, ArtBOX.gr | creative arts management, Atlantis Project, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.