Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα

Ο Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα
Ο Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα είναι το πρώτο βιβλίο για παιδιά του συγγραφέα και σεναριογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα». Ο συγγραφέας μιλά για το θέμα της ταυτότητας και της διαφορετικότητας μέσα από μια διασκεδαστική ιστορία διασταυρώσεων διαφορετικών πλασμάτων.

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας ιπποπότης. Πάει να πει, ένας ιπποπόταμος σαν όλους τους άλλους, μονάχα που ετούτος φορούσε… πανοπλία! Επειδή η ζωή του ιπποπότη μόνο εύκολη δεν ήταν, αποφάσισε να φύγει στα όρη στα βουνά, ακολουθώντας τη ζωή του ιππότη. Κάπου εκεί –ποιος ξέρει;– ίσως έβρισκε και τη νεράιδα του, που, όπως όλες οι νεράιδες, είναι ικανές για όλα…

Στο δρόμο του συναντά έναν ολόκληρο κόσμο με πλάσματα που είναι διαφορετικά όπως κι εκείνος (το σκουληκατσίκι, το κουνουπαπί, τον κροκόσκυλο κ.ά.), για να οδηγηθεί στο τέλος στην αγελάδα με τα φτερά, που δεν είναι άλλη από τη νεράιδα του!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετατρέπει ένα παιχνίδι λέξεων και εικόνων σε μια ευχάριστη αφήγηση ή ανάγνωση για τα παιδιά. Ο συγγραφέας δεν ακολουθεί την κλασική φόρμα του παραμυθιού, αλλά με την αμεσότητα του λόγου και την αλλεπάλληλη διαδοχή των περίεργων πλασμάτων οδηγεί το παιδί στο να συναισθανθεί την ύπαρξη των πολλών και διαφορετικών πραγμάτων που συνθέτουν τον κόσμο γύρω του, καθώς και τη δύναμη της υπέρβασης και την πραγματοποίηση του ονείρου.

Η εικονογράφηση του βραβευμένου Βασίλη Παπατσαρούχα ακολουθεί πιστά το ύφος του κειμένου και, με απόλυτη παιδικότητα στις ζωγραφιές, δίνει έμφαση στην αποτύπωση των πλασμάτων της ιστορίας, ενώ με την επιλογή ενός αφαιρετικού καμβά αφήνει περιθώριο στη φαντασία.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, στις 12.00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στη Στοά, (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) ο συγγραφέας, οι συνεργάτες του και ο εκδοτικός οίκος καλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια διασκεδαστική περιπέτεια με θεατρικό παιχνίδι και δραστηριότητες που σκαρφίστηκαν οι ίδιοι, με πρωταγωνιστές όλα τα περίεργα πλάσματα του βιβλίου.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
10.02.2017 10:05
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Ανδρέας Αντωνίου , σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Το παρελθόν ενός συγγραφέα" την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Καφέ Θέα/tro στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Ο συγγραφέας Γιάννης Ατζακάς στο Ίδρυμα
09.02.2017 12:51
Ο Στέλιος Λουκάς συνομιλεί με το συγγραφέα Γιάννη Ατζακά για τη συλλογή διηγημάτων του "Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη" που κυκλοφορεί από της εκδόσεις Άγρα, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 στο Ίδρυμα "ΥΔΡΙΑ" στην Θεσσαλονικη.
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
Στα ολλανδικά ο
12.07.2016 12:29
Ακόμα ένα έργο του βραβευμένου συγγραφέα και σεναριογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εξωτερικό.
 Γραφικός χαρακτήρας - Νίκος Παναγιωτόπουλος
27.04.2016 10:25
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Γραφικός χαρακτήρας του Νίκου Παναγιωτόπουλου.