Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Ο Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα

Ο Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα
Ο Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα είναι το πρώτο βιβλίο για παιδιά του συγγραφέα και σεναριογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα». Ο συγγραφέας μιλά για το θέμα της ταυτότητας και της διαφορετικότητας μέσα από μια διασκεδαστική ιστορία διασταυρώσεων διαφορετικών πλασμάτων.

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας ιπποπότης. Πάει να πει, ένας ιπποπόταμος σαν όλους τους άλλους, μονάχα που ετούτος φορούσε… πανοπλία! Επειδή η ζωή του ιπποπότη μόνο εύκολη δεν ήταν, αποφάσισε να φύγει στα όρη στα βουνά, ακολουθώντας τη ζωή του ιππότη. Κάπου εκεί –ποιος ξέρει;– ίσως έβρισκε και τη νεράιδα του, που, όπως όλες οι νεράιδες, είναι ικανές για όλα…

Στο δρόμο του συναντά έναν ολόκληρο κόσμο με πλάσματα που είναι διαφορετικά όπως κι εκείνος (το σκουληκατσίκι, το κουνουπαπί, τον κροκόσκυλο κ.ά.), για να οδηγηθεί στο τέλος στην αγελάδα με τα φτερά, που δεν είναι άλλη από τη νεράιδα του!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετατρέπει ένα παιχνίδι λέξεων και εικόνων σε μια ευχάριστη αφήγηση ή ανάγνωση για τα παιδιά. Ο συγγραφέας δεν ακολουθεί την κλασική φόρμα του παραμυθιού, αλλά με την αμεσότητα του λόγου και την αλλεπάλληλη διαδοχή των περίεργων πλασμάτων οδηγεί το παιδί στο να συναισθανθεί την ύπαρξη των πολλών και διαφορετικών πραγμάτων που συνθέτουν τον κόσμο γύρω του, καθώς και τη δύναμη της υπέρβασης και την πραγματοποίηση του ονείρου.

Η εικονογράφηση του βραβευμένου Βασίλη Παπατσαρούχα ακολουθεί πιστά το ύφος του κειμένου και, με απόλυτη παιδικότητα στις ζωγραφιές, δίνει έμφαση στην αποτύπωση των πλασμάτων της ιστορίας, ενώ με την επιλογή ενός αφαιρετικού καμβά αφήνει περιθώριο στη φαντασία.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, στις 12.00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στη Στοά, (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) ο συγγραφέας, οι συνεργάτες του και ο εκδοτικός οίκος καλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια διασκεδαστική περιπέτεια με θεατρικό παιχνίδι και δραστηριότητες που σκαρφίστηκαν οι ίδιοι, με πρωταγωνιστές όλα τα περίεργα πλάσματα του βιβλίου.

Σχετικές ειδήσεις
Αντίδωρο Ιστορίας - Δημήτρης Μαυραειδόπουλος
20.01.2017 10:08
Οι Εκδόσεις «Μένανδρος» προχώρησαν στην κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου με τίτλο «Αντίδωρο Ιστορίας» του οποίου συγγραφέας είναι ο Δημήτρης Μαυραειδόπουλος, επιτυχημένος συγγραφέας και αρθρογράφος.
Στα ολλανδικά ο
12.07.2016 12:29
Ακόμα ένα έργο του βραβευμένου συγγραφέα και σεναριογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εξωτερικό.
Ο Πύργος του Β - Σάκης Ροδίτης
06.06.2016 13:27
Το νέο μυθιστόρημα με τίτλο Ο Πύργος του Β του εκπαιδευτικού-συγγραφέα Σάκη Ροδίτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
 Γραφικός χαρακτήρας - Νίκος Παναγιωτόπουλος
27.04.2016 10:25
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Γραφικός χαρακτήρας του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Εκ νεκρών - Γιώργος Γιώτσας
08.04.2016 11:59
Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα είναι το δεύτερο βιβλίο του βραβευμένου στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ συγγραφέα Γιώργου Γιώτσου, με τίτλο «Εκ νεκρών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.