Είσαι νέος σχεδιαστής ρούχων κι ανυπομονείς να βάλεις την υπογραφή σου στη μόδα; Είσαι στιλίστας και ψάχνεις την κατάλληλη ευκαιρία να δείξεις το ταλέντο σου μαζικά; Δεν έχεις επαγγελματική σχέση με το χώρο της μόδας, αλλά όλοι θαυμάζουν το στιλ σου; Ό,τι κι αν κάνεις στην καθημερινή σου ζωή αρκεί να το κάνεις με άποψη και να λατρεύεις το νέο στην εμφάνιση… Έχεις 48 ώρες να ντύσεις το όνειρό σου και να ζήσεις μία νέα πραγματικότητα!

Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρωτοποριακό The 48 Hour FASHION Project, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο ‘Τεχνόπολις’, στο Γκάζι, επιφυλάσσοντας – σε όσους διακριθούν – προβολή σε καταξιωμένα περιοδικά, επαγγελματικά προνόμια, ευκαιρίες εκπαίδευσης κι εξειδίκευσης στο χώρο της μόδας. Και, ναι, πολύ σωστά μαντέψατε, είναι εμπνευσμένο από το πολύ επιτυχημένο 48 Hour FILM Project, που φέτος «ανοίγεται» και σε νέα πεδία έκφρασης και δημιουργίας.

Το 48 Hour FASHION Project είναι το πιο ανατρεπτικό και δημιουργικό διαγωνιστικό φεστιβάλ μόδας. Αν το μυαλό σου είναι γεμάτο σχέδια και εικόνες με άποψη, τότε η διαδικασία είναι απλή και επιβάλλεται να τη μετράς στις εμπειρίες σου. Φτιάχνεις την ομάδα σου (από 2 έως…102 άτομα) και το παιχνίδι της δημιουργίας ξεκινά. Στις 12 Φεβρουαρίου, μετά από κλήρωση στο kick-off event, αναλαμβάνετε το δικό σας είδος ενδύματος όπου θα διαγωνιστείτε, και τρία standard στοιχεία – έκπληξη, που πρέπει να ενσωματώσετε δημιουργικά σε αυτό.

Έχετε μόνο 48 ώρες για να σχεδιάσετε, να ράψετε και να παραδώσετε ένα ολοκληρωμένο ένδυμα, με μία απαράβατη προϋπόθεση: το σχέδιο, το πατρόν και η συνολική τελική εμφάνιση θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και μοναδικά, και να παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Είναι 14 Φεβρουαρίου; Ο χρόνος τελείωσε, τα ψαλίδια κάτω. Οι ενδυματολογικές προτάσεις υποβάλλονται και ξεκινά η αξιολόγηση από ειδική επιτροπή, όπου συμμετέχουν κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας, fashion consultants, φωτογράφοι και fashion editors.

Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης θα είναι στις 24 Φεβρουαρίου, όταν όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους φορεμένες από μοντέλα, σε μια glamorous επίδειξη μόδας ανοιχτή για το κοινό, το οποίο, με ειδική ψηφοφορία, θα βραβεύσει τη δική του αγαπημένη fashion πρόταση.

Και η αγωνία θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2010, ημέρα που θα ανακοινωθεί ο μεγάλος νικητής, στο πιο stylish πάρτι της χρονιάς. Αν αυτός είσαι εσύ, τότε εκτός από το ότι θα γίνεις το νέο πρόσωπο της μόδας, σε περιμένουν πολλές νέες ευκαιρίες, που θα απογειώσουν την καριέρα σου.