Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

The 48 Hour Fashion Project

The 48 Hour Fashion Project
Είσαι νέος σχεδιαστής ρούχων κι ανυπομονείς να βάλεις την υπογραφή σου στη μόδα; Είσαι στιλίστας και ψάχνεις την κατάλληλη ευκαιρία να δείξεις το ταλέντο σου μαζικά; Δεν έχεις επαγγελματική σχέση με το χώρο της μόδας, αλλά όλοι θαυμάζουν το στιλ σου; Ό,τι κι αν κάνεις στην καθημερινή σου ζωή αρκεί να το κάνεις με άποψη και να λατρεύεις το νέο στην εμφάνιση... Έχεις 48 ώρες να ντύσεις το όνειρό σου και να ζήσεις μία νέα πραγματικότητα!

Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρωτοποριακό The 48 Hour FASHION Project, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο ‘Τεχνόπολις’, στο Γκάζι, επιφυλάσσοντας - σε όσους διακριθούν - προβολή σε καταξιωμένα περιοδικά, επαγγελματικά προνόμια, ευκαιρίες εκπαίδευσης κι εξειδίκευσης στο χώρο της μόδας. Και, ναι, πολύ σωστά μαντέψατε, είναι εμπνευσμένο από το πολύ επιτυχημένο 48 Hour FILM Project, που φέτος «ανοίγεται» και σε νέα πεδία έκφρασης και δημιουργίας.

Το 48 Hour FASHION Project είναι το πιο ανατρεπτικό και δημιουργικό διαγωνιστικό φεστιβάλ μόδας. Αν το μυαλό σου είναι γεμάτο σχέδια και εικόνες με άποψη, τότε η διαδικασία είναι απλή και επιβάλλεται να τη μετράς στις εμπειρίες σου. Φτιάχνεις την ομάδα σου (από 2 έως...102 άτομα) και το παιχνίδι της δημιουργίας ξεκινά. Στις 12 Φεβρουαρίου, μετά από κλήρωση στο kick-off event, αναλαμβάνετε το δικό σας είδος ενδύματος όπου θα διαγωνιστείτε, και τρία standard στοιχεία – έκπληξη, που πρέπει να ενσωματώσετε δημιουργικά σε αυτό.

Έχετε μόνο 48 ώρες για να σχεδιάσετε, να ράψετε και να παραδώσετε ένα ολοκληρωμένο ένδυμα, με μία απαράβατη προϋπόθεση: το σχέδιο, το πατρόν και η συνολική τελική εμφάνιση θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και μοναδικά, και να παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Είναι 14 Φεβρουαρίου; Ο χρόνος τελείωσε, τα ψαλίδια κάτω. Οι ενδυματολογικές προτάσεις υποβάλλονται και ξεκινά η αξιολόγηση από ειδική επιτροπή, όπου συμμετέχουν κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας, fashion consultants, φωτογράφοι και fashion editors.

Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης θα είναι στις 24 Φεβρουαρίου, όταν όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους φορεμένες από μοντέλα, σε μια glamorous επίδειξη μόδας ανοιχτή για το κοινό, το οποίο, με ειδική ψηφοφορία, θα βραβεύσει τη δική του αγαπημένη fashion πρόταση.

Και η αγωνία θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2010, ημέρα που θα ανακοινωθεί ο μεγάλος νικητής, στο πιο stylish πάρτι της χρονιάς. Αν αυτός είσαι εσύ, τότε εκτός από το ότι θα γίνεις το νέο πρόσωπο της μόδας, σε περιμένουν πολλές νέες ευκαιρίες, που θα απογειώσουν την καριέρα σου.

Σχετικές ειδήσεις
Φωτογραφικό Project “SEVEN” στον Πολυχώρο Vault
04.08.2016 15:59
Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει τo Φωτογραφικό Project “SEVEN” και προσκαλεί τους φωτογράφους της Αθήνας (κι όχι μόνο) να συμμετάσχουν.
Sterna Art Project 2016: “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” στη Νίσυρο
01.06.2016 17:00
Το Sterna Art Project προσκαλεί τον Άγγελο Πλέσσα και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές να δημιουργήσουν νέα έργα μέσα απο μια νέα πρακτική, ενα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, στο ιστορικό κτίριο των Λουτρών Μανδρακίου της Νισύρου το οποίο για δεύτερη χρονιά μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, φέρνοντας με την σειρά του τον χαρακτήρα του κοινού βίου και της συνύπαρξης.
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.
Periapsis Project: Η πρώτη Concept art έκθεση στην Ελλαδα
17.03.2016 10:20
Το CASK_up επιστρέφει την φετινή Άνοιξη παρουσιάζοντας σε συνεργασία με την CASK και το Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας το Periapsis project!