Την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στις 19.00, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδη παρουσιάζει την έβδομη ατομική έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο A GARDEN OF DREAMS, της ζωγράφου Λίλας Κουφοπούλου. Τα τελευταία δέκα χρόνια η Λίλα επικεντρώνει την εικαστική της έρευνα στην εξέλιξη της ανθρώπινης ψυχής μέσα από τη θεραπευτική διάσταση των ονείρων, της φαντασίας και της διαίσθησης.

\”Η σειρά των έργων μου A GARDEN OF DREAMS είναι εμπνευσμένη από τη δυνατότητα αυτογνωσίας και αυτό-εξέλιξης που μας προσφέρει ο μαγικός κόσμος του υποσυνείδητου, μέσα από τους συμβολισμούς των ονείρων\”, δηλώνει η ζωγράφος και συνεχίζει: \”Σε αυτή την εικαστική σειρά η ηρωίδα μου Ψυχή, ανατρέχει στις όμορφες αναμνήσεις τις παιδικής της ηλικίας, θεραπεύοντας έτσι την ανάγκη της για αγάπη και εσωτερική αρμονία, σ΄ένα κόσμο γεμάτο ανασφάλεια και  αβεβαιότητα\”.

Η Λίλα Κουφοπούλου αποφοίτησε με Master in Fine Arts από το Tufts University και το School of the Museum of Fine Arts in Boston to 1992, μετά τη φοίτησή της στην ΑΣΚΤ και σπουδές στο Marketing και στο Graphic Design.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το Α’ Βραβείο EUROPEAN POSTER COMPETITION που διοργάνωσε το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και η INTERNATIONAL ADVERTISING ASSOCIATION.

Eπίσης, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη \”EUROPEAN YOUTH WEEK\” που οργάνωσε η \”ASSOCIATION DES JEUNES POUR L\’ EDUCATION LA CULTURE ET LES LOISIRS\” και έχει τιμηθεί με “Medal of Honors” στο Παρίσι.

Έργα της Λίλας υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές εφοπλιστών και επιχειρηματιών, σε οργανισμούς και εταιρίες στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ενδεικτικά, έργα της υπάρχουν: στη συλλογή της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, στη συλλογή της UNI-PHARMA PHARMACEUTICAL LABORATORIES, στη «VIP Suite» της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Επίσης, έργα της έχουν προσφερθεί αφιλοκερδώς και δημοπρατηθεί στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης, για τη στήριξη της ανέγερσης του CHILDREN’S FRANCISCAN HOSPITAL & REHABILITATION CENTER.

Η Ιστορικός Τέχνης Δρ. Ηλιοπούλου-Ρογκάν έχει αναφέρει για τα έργα της:
«… Ψυχικά οράματα, ατμοσφαιρικές καταστάσεις, άδηλες και συνάμα υπαρκτές εντυπώσεις, αντικατοπτρισμοί μιας υπέρτατης αλήθειας, όσο και μιας εξωραϊσμένης πραγματικότητας, τα έργα της Κουφοπούλου, αποτελούν κατεξοχήν σημαντικές, πολυσήμαντες μαρτυρίες πως, σήμερα, στις μέρες της κακώς εννοούμενης παγκοσμιοποίησης και ισοπέδωσης των πάντων, ο αυθεντικός καλλιτέχνης στο πρόσωπο της Λίλας Κουφοπούλου, εξακολουθεί να υπάρχει και να δημιουργεί».

Χορηγός Internet Επικοινωνίας: www.culturenow.gr
Υποστηρικτής: CAIR – Natural Sparkling Wine
Χορηγός Επικοινωνίας: Πολιτική & Οικονομική Εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ»