Συνεπής στο στόχο της προώθησης σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων σε διεθνείς διοργανώσεις, η Μ55 προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν το βραβείο Voies Off του φεστιβάλ φωτογραφίας Rencontres d’ Arles, επιστημονική καθοδήγηση μέσω του Προγράμματος κατάθεσης φακέλλου για το Voies Off Prize.

Το πρόγραμμα Voies Off που πραγματοποιείται κατά την εναρκτήρια εβδομάδα του φεστιβάλ φωτογραφίας Rencontres d’ Arles, έχει γίνει διεθνές σημείο αναφοράς για την ανάδειξη νέων φωτογράφων, παρουσιάζοντας περισσότερους από 60 υποψηφίους. Κάθε Ιούλιο, το Βραβείο Voies Off απονέμεται από μία διεθνή επιτροπή καταξιωμένων επιμελητών σε ένα καλλιτέχνη για την ποιότητα του έργου του. Το εφετινό βραβείο είναι ύψους 2.000€.

Το πρόγραμμα της Μ55, περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

1. Portfolio reviews με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Μ55 Δρ Νίνα Κασσιανού με σκοπό την επιλογή, editing και παρουσίαση της φωτογραφικής ενότητας κάθε υποψηφίου. Ανάλογα με τις ανάγκες του έργου του, κάθε υποψήφιος μπορεί να πραγματοποιήσει από 1 έως 3 ημίωρες συναντήσεις με τη Δρ Νίνα Κασσιανού.

2. Καθοδήγηση για τη συλλογή του συνοδευτικού υλικού της πρότασης, οργάνωση του συνοδευτικού υλικού, σύνταξη και κατάθεση της πρότασης από τους συνεργάτες της Μ55.
Ημέρες και Ώρες Προγράμματος. Από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 16:00 έως τις 18:30, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού

Το κόστος του προγράμματος διαμορφώνεται ανάλογα με το πλήθος και το είδος των υπηρεσιών που κάθε υποψήφιος επιλέγει ως εξής:- 25€ για κάθε ημίωρο portfolio review με τη Δρ Νίνα Κασσιανού- 20€ για καθοδήγηση στη συλλογή και οργάνωση του συνοδευτικού υλικού και τη σύνταξη του φακέλλου.- 25€ για την κατάθεση του φακέλλου. Το συγκεκριμένο ποσό απαιτείται από το  φεστιβάλ Les Rencontres d’ Arles για την αξιολόγηση του φακέλλου και καταβάλεται στο φεστιβάλ.