Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ζωγραφική εν βρασμώ

Ζωγραφική εν βρασμώ
Στην Αίθουσα Τέχνης THEOREMA, στις Βρυξέλλες, παρουσιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση του Νίκου Μόσχου από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2010. Το κείμενο του αναλυτικού καταλόγου της έκθεσης υπογράφει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Η νέα ενότητα της ζωγραφικής του Μόσχου, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιείται το ακρυλικό, με αφετηρία εκ νέου το αποδομημένο και επαναδομημένο από τον ζωγράφο αστικό τοπίο της Αθήνας, αποτελεί ένα τολμηρό, παραληρηματικό κόσμο, εξίσου θορυβώδη μα περισσότερο φωτεινό και εξωστρεφή από τον προηγούμενο, ένα ζωοποιό πεδίο με ρευστό γεωγραφικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική πράξη εκτελείται εν βρασμώ.

Κινούμενα ανάμεσα στο νεορεαλισμό και τη νέα ηθογραφία, άλλοτε θυμίζοντας αμυδρά τη σωματοποιημένη εικονοποιία του Riveira και άλλοτε τη συμπυκνωμένη και συμβολική αφηγηματική πλοκή ενός έργου του Bruegel, τα έργα του Μόσχου θέτουν σε κίνηση πολύπλοκους θορυβώδεις μηχανισμούς συναθροίσεων και οικοδομημάτων, συνειρμών και μοτίβων, σημειώνει η Ίρις Κρητικού στον κατάλογο της έκθεσης.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Η περιπέτεια της εικόνας, ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα στη γκαλερί Alma
22.12.2016 14:24
Η αίθουσα τέχνης Alma παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα, με τίτλο Η περιπέτεια της εικόνας, σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.