Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Καφενείο της Επιστήμης στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

Καφενείο της Επιστήμης στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι εκδόσεις ΑΒΓΟ με αφορμή το βιβλίο Το Μεγαλύτερο Θέαμα στη Γη του Ρίτσαρντ Ντόκις, μας προσκαλούν σ\' ένα Καφενείο της Επιστήμης, όπου ο Γ. Ζαρκαδάκης και ο Σ. Γκόνος, παρουσιάζουν ένα θέμα με τίτλο: Το Μεγαλύτερο Θέαμα στη Γη: οι αποδείξεις για την εξέλιξη.

Το αριστούργημα του Κάρολου Δαρβίνου Η καταγωγή των ειδών συγκλόνισε τον κόσμο όταν εκδόθηκε το 1859. Ο Δαρβίνος αντιλαμβανόταν πλήρως τις αιτίες που η θεωρία του για την εξέλιξη θα προκαλούσε τόση αναταραχή.

Σίγουρα όμως δεν φανταζόταν ότι η ίδια αναταραχή θα συνεχιζόταν μέχρι τις μέρες μας, ενάμιση αιώνα αργότερα. Η Εξέλιξη είναι ένα επιστημονικό γεγονός που το αποδέχονται όλοι οι έγκυροι επιστήμονες ακόμα και οι θεολόγοι, ωστόσο εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για το αν είναι αληθινή.

Στο Μεγαλύτερο θέαμα στη Γη ο Ρίτσαρντ Ντόκινς απαντά στους δημιουργιστές, στους οπαδούς του ευφυούς σχεδιασμού και σε όσους αμφιβάλλουν ότι η εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής είναι γεγονός.

Ως ένας ντέντεκτιβ που καταφτάνει στη σκηνή ενός εγκλήματος, διερευνά τα διάφορα επίπεδα των επιστημονικών αποδείξεων για να τεκμηριώσει μια ακλόνητη ετυμηγορία: από τα ζωντανά παραδείγματα της φυσικής επιλογής σε πτηνά και έντομα, τα δαχτυλίδια στους κορμούς των δέντρων που μετρούν τον χρόνο και την ραδιενεργό χρονολόγηση που αποκαλύπτει την χρονική κλίμακα της εξέλιξης• τα απολιθώματα και τα ίχνη των μακρινών προγόνων μας• μέχρι την επιβεβαίωση της εξέλιξης από τη μοριακή βιολογία και τη γενετική. Όλα αυτά, κι άλλα πολλά ακόμα, καταμαρτυρούν την αλήθεια της εξέλιξης.

Το Μεγαλύτερο Θέαμα στη Γη, γραμμένο με εξαιρετική μαεστρία, εξυπνάδα και πάθος, είναι ένα βιβλίο που θα σας απορροφήσει, θα σας διδάξει, θα σας διασκεδάσει και, τελικά, θα σας πείσει.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου στον Ιανό
22.11.2016 10:29
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου Στη χώρα του περίπου. Περίπου σύγχρονη, περίπου ευρωπαϊκή, περίπου πλούσια την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Παρουσίαση του βιβλίου “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ” στον Ιανό
08.11.2016 12:23
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και ο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ”, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Ομήρου Οδύσσεια του Μιχάλη Γκανά στον Ιανό
27.10.2016 10:38
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Γκανά, Ομήρου Οδύσσεια την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016 στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Η αφιέρωση του Αντώνη Γκόλτσου στον Ιανό
03.10.2016 10:10
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αντώνη Γκόλτσου Η Αφιέρωση την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Θεσσαλονίκη.
Βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη στον Ιανό
28.03.2016 11:22
Οι εκδόσεις Άγρα, Ίκαρος, Καστανιώτης και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη με τίτλο: «Να κοιτάζεις κάτι ωραίο...». Αντίδωρο για τον Ανταίο Χρυσοστομίδη που θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.