Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Βασιλικής Κατέρη, με τίτλο Γαίες, την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010, στον Πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2010.

Λίγα λόγια για την έκθεση από τη ζωγράφο: …ένα παράθυρο στα χρώματα μιας κρυμμένης άνοιξης, ενός θεματοφύλακα φθινοπώρου, ενός θέρους μελλοντικά εκρηκτικού… μια μυστική συνομιλία, όπου οι ψίθυροι γίνονται εικόνες αποσταγμένων συναισθημάτων… μια πορεία στο αδέσμευτο του μυαλού και του πνεύματος… μια προσωπική ανάγκη, μια μοιραία διαδρομή στο χώρο των Εικαστικών… πνοή δύναμης και ελευθερίας… το δικό μου ταξίδι στην Τέχνη!

Η Βασιλική Κατέρη, πολυσχιδής προσωπικότητα, με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες από τα πρώιμα χρόνια της ζωής της, γεννήθηκε στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων το 1967. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Καλαμάτα, όπου και διατηρεί το ατελιέ «Τέχνης Ένεκεν».

Με επίκεντρο τον χώρο των εικαστικών τεχνών, ασχολήθηκε κατά καιρούς με το θέατρο και τη μουσική. Το 2000 πήρε το Interior Design Diploma στο North College του Abertay Dundee University.

Είναι μέλος της Ηπειρώτικης Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου Καλαμάτας. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Μεσσηνίας, μέλος του Πανελλήνιου Καλλιτεχνικού Κέντρου Φιλότεχνων και Δημιουργών Γυναικών, καθώς και μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου Ηπείρου.

Άρχισε να εκθέτει έργα της το 1992. Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές.

Σχετικά με το έργο της έχουν εκδοθεί λευκώματα από δημοτικούς και κρατικούς φορείς. Χαρακτηριστικό της τέχνης της είναι η ευρύτητα και το βάθος των αναζητήσεων και των πειραματισμών. Κινείται στον χώρο της μεικτής τεχνικής, διατηρώντας πάντα το δικό της, ιδιαίτερο, προσωπικό ύφος.