Από 7 έως 13 Ιανουαρίου 2010, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ένα ανατρεπτικό προφίλ τέχνης, αξιοποιώντας στις δημιουργίες του πρωτότυπα υλικά (ως επί τω πλείστων οδοντογλυφίδες).

Για άλλη μια φορά στο προσκήνιο της εικαστικής του προσπάθειας βρίσκεται η αγάπη του για τη ζωγραφική, η αναζήτηση εναλλακτικών μορφών τέχνης και έκφρασης, μέσα από τις οποίες απεικονίζει με μοναδικό τρόπο σκηνές από τα ταξίδια του.

Ο Τάκης Οικονομόπουλος, τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού της ηρωικής εποχής ‘65-’76, μια σπάνια μορφή του αθλητισμού που συνδύασε το ήθος και την υψηλή αθλητική απόδοση, συνεχίζει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα.

Από το 1976 που εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο ζωγραφίζει διαρκώς, επιτηδεύεται σε ιδιαίτερες  τεχνοτροπίες και παρουσιάζει τα έργα του στο φιλότεχνο κοινό. Συναντά μεγάλη απήχηση, ενώ αποσπά διθυραμβικές κριτικές αποδεικνύοντας  έτσι ότι τα χέρια του μεγαλύτερου τερματοφύλακα της μεταπολεμικής περιόδου μπορούν  να αποτυπώσουν στον καμβά εικόνες που διακρίνονται από ευαισθησία και σπάνιο μεράκι.

Πλήθος από τα έργα του Τάκη Οικονομόπουλου βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Έχει συνεχή εικαστική παρουσία, πραγματοποίησε αρκετές  ατομικές εκθέσεις, και έχει λάβει μέρος στην Biennale από το 1984 έως το 2002 όπου απέσπασε  υψηλές διακρίσεις.