Η fizz gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 12  Ιανουαρίου την έκθεση γλυπτικής του Κώστα Τσιρώνη με τίτλο Ο ελάχιστος εαυτός, όπου ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται το αιώνιο θέμα του θανάτου. Η τέχνη του επιχειρεί να μεταμορφώσει το θάνατο από απωθημένη απαγορευμένη λέξη σε έννοια συνυφασμένη με τη ζωή.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί έχουν τη δική τους σημασιολογία. Ορισμένα έργα  είναι φτιαγμένα από κερί, στοιχείο μεταφυσικό για την κουλτούρα του ανθρώπου και κυρίως για την Ελληνική κοινωνία ενώ άλλα, ντυμένα με κεντήματα, παραπέμπουν άμεσα στη σχέση θρησκείας και θανάτου.

Κατά τον Τσιρώνη η θεματολογία του σοκάρει και ταυτόχρονα έλκει τον ανυποψίαστο θεατή γιατί θίγει τις προκαταλήψεις και τα ταμπού που τον διακατέχουν. Ένα μωρό μέσα σε ένα χαρτόκουτο κοιτάζει  παρακλητικά αλλά και με φόβο αυτό που δεν γνωρίζει…Το μυρμήγκι στην ανάγκη γίνεται τέρας…

Ο καλλιτέχνης αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο του: Στη σημερινή εποχή ο άνθρωπος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο μέλλον. Αντιμέτωπος με πρωτόγονες καταστάσεις χρειάζεται έναν ελάχιστο εαυτό για να συνεχίζει να υπάρχει ως συναισθηματικό όν, να μπορεί να διατηρήσει την προσωπικότητά του. Η καθημερινότητα είναι μια συνεχής πρόβα για επιβίωση.